Interior vintage: secretele iluminării pentru un decor la modă

HomeStiri

Interior vintage: secretele iluminării pentru un decor la modă

Da, s-au întors vremurile în care designul vintage este extrem de apreciat. Stil care reprezintă moda veche care amintește de casele rustice din cără

Curățarea unui covor persan: 4 pași de urmat
Idei de amenajare a unui garaj: soluții și sfaturi
Împrumuturi rapide – soluții la dificultățile financiare pe termen scurt

Da, s-au întors vremurile în care designul vintage este extrem de apreciat. Stil care reprezintă moda veche care amintește de casele rustice din cărămidă a început iarăși să impresioneze mai ales prin prisma originalității pe care o oferă. Iar decorul promis de acest stil este nu numai unul trendy, ci și unul cald.

Când vorbim despre stil vintage în amenajarea interiorului locuinței vorbim, în mod evident, și despre un iluminat vintage. Corpurile de iluminat care pot fi folosite în acest sens sunt extrem de numeroase, de la lămpi la plafoniere, candelabre, aplice de perete sau suspendate, iar toate acestea pot fi identificate cu ușurință printre corpuri de iluminat în Afumați.

Lămpile vintage de plafon

Nu este nimic care poate întrece o lampă rustică frumoasă care te cufundă într-o atmosferă caldă și relaxantă. Stilul vintage prezintă un număr foarte mare de opțiuni în ceea ce privește iluminarea tavanului și se poate spune că acest aspect este nu numai evident, ci și întemeiat. Iluminarea din tavan este principala sursă de lumină a unui spațiu interior. În decorațiunile vintage, printre variantele de iluminat de tavan se regăsesc lămpile portante, candelabrele, lămpile LED, lămpile păianjen.

În restaurante, pentru a crea o atmosferă vintage sunt utilizate, de regulă, candelabrele suspendate deasupra fiecărei mese sau luminile în stil retro care se potrivesc cu cărămiziul pereților. Corpurile suspendate pot da naștere unor adevărate capodopere arhitecturale, iar suspensiile excentrice oferă mai ales posibilitatea de a regla sursa de lumină chiar dacă sursa electricității se găsește în altă parte.

Lămpile vintage de perete: iluminarea auxiliară a interiorului

Cele mai citite articole

Fie că este vorba despre o cameră mare în care este nevoie de lumină auxiliară, fie că este vorba despre a nu fi orbit de o lumină prea puternică (în dormitor, de exemplu), lămpile de perete devin nu numai o sursă de înfrumusețare a decorului, ci și o sursă a utilității. Acestea sunt mai puțin luminoase decât corpurile de iluminat de pe tavan, însă sunt utilizate pe scară largă mai ales pentru decorarea interiorului locuinței.

Accesorii potrivite pentru un iluminat vintage

Uneori, corpurile de iluminat precum cele amintite mai sus nu sunt suficiente pentru a obține o atmosferă vintage cu adevărat.

Becurile reprezintă unele dintre principalele accesorii utilizate pentru un decor în stil retro. Principalele elemente prin care becurile creează un astfel de decor este reprezentat de natura lor și prin posibilitatea de a oferi lumină difuză, caldă. De exemplu, un bec care emite o lumină caldă creează o atmosferă care amintește de apusul soarelui.

Abajururile sunt, de asemenea, accesorii care pot oferi interiorului nota vintage dorită, iar alegerea unui abajur potrivit reprezintă modalitatea de a adăuga o pată a propriului stil într-un decor inspirat din anii copilăriei.

Cele mai citite articole