La ce temperatură poți face baie în mare?

HomeDiverse

La ce temperatură poți face baie în mare?

De fiecare dată când vrei ca să mergi în concediu la mare cu familia încerci ca să alegi o perioadă bună în care temperatura mării este potrivită pen

Piese de schimb utilaje agricole pentru fermierul modern
De ce sa alegi inchirierea unei hale sau a unui depozit?
Micropigmentarea sprancenelor: sa mergi sau nu?

De fiecare dată când vrei ca să mergi în concediu la mare cu familia încerci ca să alegi o perioadă bună în care temperatura mării este potrivită pentru a putea înota. De-abia mai apoi urmează etapa cumpărării celor mai bune prosoape cu glugă pentru copii și adulți, modelelor cool de tricouri și rochii de plajă, a papucilor foarte colorați și a multor altor obiecte pe care oamenii le iau de regulă când merg pe litoral.

Care este temperatura confortabilă de a te scălda în mare?

Potrivit medicilor se poate intra în apa mării chiar și 18 – 20 grade Celsius dacă temperatură a aerului de deja de 20 – 25 grade Celsius. Nu este deloc o apă caldă, nu este recomandabilă pentru copiii mici, dar dacă ești un adult curajos, poți ca să intri fără probleme într-o astfel de apă.

Totuși, dacă ar fi să recunoaștem cinstit, o temperatură a apei mării de circa 20 de grade Celsius este încă destul de rece și, deși este una care te înviorează, mulți evită astfel de băi sărate.

Adevărul este că turiștii se simt mult mai confortabil dacă apa Mării Negre are o temperatură cuprinsă între 22 și 24 grade Celsius.

Dacă apa de mare are deja peste 25 grade Celsius este deja perfectă pentru o bălăceală cu toată familia.

Cele mai citite articole

Cei mici vor scăpa de acele prosoape poncho cu modele grafice aflate la mare modă în acest sezon și nu vor mai vrea decât după mari rugăminți ca să mai iasă din apă, deși medicii recomandă ca prichindeii să nu depășească mai mult de 15 minute de bălăceală jucăușă o dată.

Aceasta este temperatura ideală a apei, dar medicii se tem că bacteriile se înmulțesc mai activ în apă caldă. Tocmai de aceea, cu cât apa e mai caldă, cu atât e mai indicat ca să găsiți bucăți de litoral mai retrase unde riscul de a da de o apă contaminată să fie mai mic.

Cum eviți pericolul infectării cu agresori din familia rotavirusurilor la mare?

Dacă vrei să te protejezi cât mai bine în concediul pe care îl petreci alături de familie pe litoralul Mării Negre, poate nu ar fi o idee rea ca să îți rogi prietenii ca să îți recomande o pensiune sau chiar o casă particulară unde se închiriază camere.

Așa vei putea să scapi de liota de turiști care iau cu asalt hotelurile și plajele populare în vârf de sezon, plus că persoana care îți închiriază locul de cazare te poate și sfătui, fiind localnic unde să mergi pentru a te bălăci în mare și a face ședințe de stat la soare alături de cei dragi fără niciun risc. 

Așa vei putea ca să te relaxezi perfect fără a fi agresat vizual și auditiv de o mulțime de oameni certați cu regulile de comportament, vei putea ca să admiri răsăritul și apusul soarelui în mare fără mii de alți doritori de poze cu soarele pe care să le pună pe Instagram și Facebook, o să îți pui cearceaful într-un loc curat, iar copiii tăi vor putea să construiască niște castele de nisip ca în vechile desene animate și să strângă fericiți cochilii de scoici și melci mari pe care valurile le aruncă domol la mal.

Cele mai citite articole