Cat de eficient este tratamentul cu aparat dentar la adulti?

HomeSanatate

Cat de eficient este tratamentul cu aparat dentar la adulti?

Cu toate ca aparatul dentar este asociat adesea cu un tratament ortodontic destinat copiilor si adolescentilor si adultii se pot bucura de o dantura

Ceaiul de lavandă perfect pentru dureri de cap și insomnie
Cum găsești laptele praf cel mai bun pentru copilul tău
Sfaturi utile despre cum să vă pregătiți grădina atunci când obțineți un câine

Cu toate ca aparatul dentar este asociat adesea cu un tratament ortodontic destinat copiilor si adolescentilor si adultii se pot bucura de o dantura corect aliniata ca urmare a purtarii unui astfel de dispozitiv medical. In plus, acestia pot obtine un zambet mai frumos, indiferent de problema cu care se confrunta. 

Exista o varietate de tipuri de aparate dentare care pot fi folosite in cazul adultilor cu varsta cuprinsa intre 20 si 70 de ani, astfel incat sa se potriveasca nevoilor si cerintelor de aspect ale fiecarui pacient. Pentru aparatele ortodontice pentru adulti se folosesc aliaje de rasina mai flexibile si mai eficiente, care sunt mai bine tolerate si mai discrete, chiar invizibile, cum este un aparat dentar Spark

De ce se apleaza la tratamente ortodontice la varsta adulta?

Dintii bine aliniati faciliteaza masticatia, vorbirea si respiratia. Prin urmare, tratamentul ortodontic poate face ca mancatul sa fie mai confortabil si poate oferi un zambet mai atractiv. Aceste obiective nu sunt imposibil de atins pentru cei ajunsi la varsta adulta, deoarece aparatele dentare moderne pot fi purtate la orice varsta si sunt mult mai discrete, pentru a nu interfera cu viata sociala si cea profesionala.  

Cele mai citite articole

Această solutie ajuta in primul rand persoanele carora nu le plac dintii lor sa castige incredere in sine, aspectul psihologic fiind, prin urmare, foarte important. In plus, recurgerea la aparatul dentar (fix sau detasabil) este o tehnica utila pentru limitarea uzurii dintilor – in special cei care sunt mai solicitati in cazul unei danturi dezechilibrate, pentru eliminarea problemelor gastrice si reducerea riscului aparitiei bolilor dentare, deoarece faciliteaza igienizarea acestora. 

Principalele obstacole care pot impiedica efectuarea unui tratament ortodontic cu aparat dentar sunt legate, in general, de boli dentare, precum cariile sau parodotoza. Daca in cazul bolilor parodontale pot fi recomandate alte tipuri de tratamente, cariile pot fi tratate astfel incat ulterior sa se poata trace la tratamentul ortodontic necesar.

Perioada in care trebuie purtat un astfel de aparat dentar variaza in functie de specificul si complexitatea fiecarui caz, insa rezultatele sunt, de cele maimulte ori, cele asteptate. 

Cele mai citite articole