Early booking sau last minute: ce să alegi când vrei să alegi următoarea vacanță în Antalya?

HomeInternational

Early booking sau last minute: ce să alegi când vrei să alegi următoarea vacanță în Antalya?

Vacanța însorită este cu siguranță unul dintre momentele preferate ale anului. Îți planifici deseori vacanța cu mult înainte de plecare - și aici apa

CES Las Vegas 2020, dominat de televizoare
Seria ‘Transformers’. Anunțul așteptat de fani
Cartofi mov – cultivare, beneficii și rețete delicioase

Vacanța însorită este cu siguranță unul dintre momentele preferate ale anului. Îți planifici deseori vacanța cu mult înainte de plecare – și aici apare problema – este mai bine să rezervi oferte early booking Antalya sau poate să aștepți și să cumperi o călătorie în ultimul moment? În continuare vei afla cine va beneficia de cumpărarea vacanțelor last minute și pentru cine primele oferte vor fi o opțiune mai bună.

Nu este o exagerare faptul că românii adoră ofertele last minute . În conștientizarea oamenilor există un stereotip care arată că în ultimul moment înseamnă „mai bine”, „mai ieftin”, se crede că astfel de oferte sunt întotdeauna disponibile. În realitate, totuși, încercarea de a rezerva o călătorie de ultim moment, mai ales în plin sezon, poate fi asociată cu mult stres și probleme. Clienții nu știu adesea că numărul locurilor vacante dintr-un hotel nu trebuie să corespundă locurilor vacante din avion.

De asemenea, ar trebui să îți amintești că, probabil, nu vei putea rezerva excursii de ultim moment pentru un mare de persoane, deoarece numărul locurilor vacante este întotdeauna foarte limitat. 

Când rezervi o vacanță last minute, trebuie să iei în considerare necesitatea de a pleca dintr-un alt oraș și cu o alegere limitată între hoteluri. De obicei (dar nu întotdeauna), ofertele acestea sunt pentru hoteluri de nivel mediu care nu au fost vândute și, pentru a nu pierde, organizatorii vor să le vândă pentru o sumă mai mică. 

Ce este mai rău, trebuie să te hotărăști repede, deoarece ultimele locuri pot dispărea de sub nasul tău, iar consultanții de turism nu au întotdeauna ocazia să le poată „ține”, ca în cazul rezervărilor early booking.

Cele mai citite articole

Ofertele last minute ar trebui, totuși, să fie de interes pentru persoanele care nu știu exact când vor avea o vacanță sau când sunt atât de disponibile încât își pot permite o „vânătoare” mai lungă pentru cea mai avantajoasă ofertă. De asemenea, trebuie remarcat faptul că uneori poți cumpăra de fapt o călătorie foarte ieftină. De exemplu, în ofertele last minute, Turcia este una dintre destinațiile disponibile și extrem de populare printre turiști.

Când vine vorba de opțiunea early booking, aceasta este cu siguranță asociată cu un confort psihologic considerabil. Când rezervi o vacanță de iarnă, nu trebuie să urmărești ofertele last minute vara. De asemenea, ai timp să te gândești la oferte specifice și să verifici recenziile despre hotel.

Avantajul incontestabil al ofertelor early booking este gama largă de opțiuni – nu trebuie să alegi din ceea ce nu a fost rezervat, dimpotrivă – poți alege în mod liber ofertele.

Vacanțele rezervate în prealabil sunt asociate cu o reducere de până la – 40%, plus reduceri pentru copii, o garanție a stabilității prețurilor și, uneori, excursii opționale gratuite. Nu vei putea obține aceste servicii suplimentare dacă vei decide să pleci în vacanță în ultimul moment.

Desigur, există și un anumit risc asociat cu rezervarea în avans a vacanțelor, deoarece teoretic este dificil să se prevadă ce se va întâmpla peste șase luni.  Amintește-ți că situația se schimbă de la an la an și este dificil de prezis câte oferte last minute pot fi oferite turiștilor – fiecare sezon turistic este diferit, nu merită să ții cont de situația din anii precedenți.

Atunci când alegi o ofertă, merită să verifici opiniile despre hotel și să citești cu atenție contractul. Cu toate acestea, indiferent de vacanța pe care o alegi, merită să pornești cu dispoziție bună și să te bucuri de momente minunate.

Cele mai citite articole