HomeStiri

Cum economisești bani pentru a-ți începe propria afacere?

Nu toți avem posibilitatea de a începe o afacere de la zero fără fonduri și susținere externă, dacă îi putem zice așa. Cei mai mulți chiar aplică pla

Ce ai nevoie pentru un party de zile mari
Mimoza – plantare, îngrijire, curiozități. Cum să ai grijă de unele dintre cele mai delicate flori?
De unde știi dacă este ceva în neregulă cu bateria? Cum să alegi una nouă?

Nu toți avem posibilitatea de a începe o afacere de la zero fără fonduri și susținere externă, dacă îi putem zice așa. Cei mai mulți chiar aplică planuri extreme de economii pentru a strânge toate fondurile necesare înregistrării afacerii, asigurării unor birouri și așa mai departe.

În același timp, când vine vorba de adunarea sumelor necesare, nu prea există limite. Unii se bazează și pe pariuri sportive online NetBet, investiții la bursă și muncă freelance, printre altele. 

Iată cum poți economisi bani pentru a-ți începe propria afacere în 2021.

Unsplash

Diferențele dintre nevoi și dorințe

Este mai mult decât evident faptul că, în majoritatea timpului, cheltuielile noastre au ca scop îndeplinirea unor dorințe și nu a nevoilor noastre. Ca rezultat, se întâmplă relativ des să avem mai mult din lună la sfârșitul banilor, dacă se poate spune și așa.

Deci, primul lucru pe care trebuie să îl facem este să realizăm care sunt diferențele dintre nevoi și dorințe și să limităm, pe cât posibil, cheltuielile care se duc pe dorințe. De exemplu, o cafea la 5 lei în fiecare dimineață înseamnă 150 RON pe lună și 1800 RON pe an. Problema aici că 5 lei este deseori puțin pentru o cafea – o băutură la 15 lei rezultă 450 RON/lună și 5400 RON/an.

Scapă de credite și datorii

Deși este un lucru greu, este mai mult decât recomandat să începem aventura unei afaceri fără credite și datorii în spate. Mai mult decât atât, cu cât ținem un credit după noi mai mult timp, cu atât pierdem mai mulți bani.

Cele mai citite articole

Așadar, putem aplica punctul precedent și folosi banii pe care i-am da pe dorințe pentru a plăti rate și alte datorii – și pentru a scăpa mai repede de acestea.

Unsplash

Încearcă să economisești automat

Chiar dacă piața românească este privată de aplicații decente care ne ajută să economisim bani, avem câteva opțiuni care ne pot fi de folos. Pentru început, este recomandat să îți faci un card de client la fiecare magazin pe care îl frecventezi – inclusiv farmacie. 

Apoi, poți folosi aplicațiile bancare (tip REVOLUT și nu numai) care oferă ocazional reduceri la anumite lanțuri de magazine sau au implementate funcții care te ajută să economisești bani. 

Reinvestește-ți profitul

În cazul în care investești sau pariezi zilnic, printre altele, poți folosi profitul realizat din aceste activități pentru a-ți lansa afacerea. În același timp, ține minte că nu e mereu ideal să-ți păstrezi fondurile într-un cont de economii.

Ai nevoie de foarte mulți bani pentru a începe o afacere. Valoarea monedei poate scădea. Așadar, ar fi de dorit ca o parte din profitul realizat să fie reinvestit în lucruri care, la rândul lor, vor genera profit.

Concluzie

Nu toată lumea se poate numi antreprenor. Dacă ai un profit de 1000 de Euro în prima lună după ce ți-ai început activitatea, tot nu te poți numi antreprenor!

Dacă dorești cu adevărat să-ți începi propria afacere, vei observa că strategiile de mai sus îți vor fi foarte de folos chiar și după ce începi să ai succes. Legat de fraza anterioară, nu profitul îți determină succesul, ci modul în care știi să-ți organizezi fondurile și să reinvestești profitul!

Cele mai citite articole