De unde știi dacă este ceva în neregulă cu bateria? Cum să alegi una nouă?

HomeStiri

De unde știi dacă este ceva în neregulă cu bateria? Cum să alegi una nouă?

Eroarea bateriei se poate produce în orice moment al anului, dar este cel mai frecvent să apară toamna și iarna. Prin urmare, fiecare șofer trebuie s

Sfaturi si reguli pentru alegerea corecta a unei haine din blana de nurca
3 moduri de a îmbunătăți eficiența operațională în hoteluri
Cum utilezi și amenajezi camera unui adolescent: top 3 pași simpli

Eroarea bateriei se poate produce în orice moment al anului, dar este cel mai frecvent să apară toamna și iarna. Prin urmare, fiecare șofer trebuie să fie pregătit să afle că bateria sa nu este eternă și se poate defecta într-o zi. Cum să recunoști o baterie auto deteriorată sau uzată?

Cum se poate economisi bateria și în ce situații se poate face? Cum se alege o baterie nouă pentru mașină? Când bateria este descărcată și poate fi înlocuită doar? Bateria mașinii este unul dintre cele trei elemente de bază ale sistemului de alimentare cu combustibil al unei mașini alimentate de un motor pe benzină sau diesel. În plus față de baterie, sistemul include un alternator și un regulator de tensiune.

Sarcina principală a bateriei este de a furniza suficientă energie electrică pentru a porni motorul. În cazul unei mașini pe benzină, bateria trebuie să alimenteze computerul care controlează motorul, toți senzorii, pompa electrică de combustibil și elementele sistemului de aprindere (bobine de aprindere și bujii). În cazul unei mașini cu motor diesel, este necesară o baterie cu o putere mult mai mare, care trebuie să alimenteze computerul de comandă al motorului, demarorul, pompa de combustibil, pompa de injecție de înaltă presiune, injectoarele și bujii incandescente.

Cele mai citite articole

Bateria este reîncărcată în timp ce conduci prin alternator. Un dispozitiv nu poate funcționa fără celălalt. Ambele trebuie să fie operaționale.

Bateria mașinii – simptome de eșec. Cum să recunoști că ceva nu este în regulă cu ea?

Există mai multe semne că bateria se apropie de sfârșitul duratei sale de viață. Cu toate acestea, pentru a afla acest lucru suficient de devreme, trebuie să te înarmezi cu un contor electric universal și să faci măsurători din când în când. Dar, sincer…cine o va face? Exact, nimeni!

Prin urmare, pentru marea majoritate a mașinilor moderne, semnalele de defectare ale bateriei sunt:

  • probleme la pornirea motorului mașinii, atunci când demarorul zăngănește disperat și motorul pornește după mult timp;
  • incapacitate completă de a porni motorul mașinii, deși demarorul funcționează;
  • dacă bateria auto este descărcată complet. nimic nu va funcționa. Bateria e descărcată. Într-o mașină cu închidere centralizată standard, acces fără cheie sau altele, cum ar fi un card de acces, aceasta are un simptom suplimentar- mașina este blocată și nu vei putea intra. Abia atunci îți amintești de mica cheie de la ușa șoferului și începi să te rogi să funcționeze;
  • punct negru în baterie cu testerul încorporat. Sau roșu. Când este încărcat, ar trebui să clipească cu un bec verde.
  • unii șoferi au testere speciale pentru baterii. Acestea sunt conectate direct la terminale și verifică nivelul bateriei pe afișaj.

Cele mai citite articole