Când te trimit cariile la cabinetul stomatologic? De ce nu trebuie să aştepţi până când acestea devin evidente şi dureroase?

HomeSanatate

Când te trimit cariile la cabinetul stomatologic? De ce nu trebuie să aştepţi până când acestea devin evidente şi dureroase?

Din păcate, cei mai mulţi pacienţi se prezintă la un cabinet stomatologic în Braşov când cariile sunt prea adânci şi nu se mai poate face nimic în pr

Detoxifierea colonului şi corpului cu sucuri – ce trebuie să ştii
Fracturile vertebrale: cauze și opțiuni de tratament
Ce Înseamnă Servicii de Top în Conservarea Celulelor Stem

Din păcate, cei mai mulţi pacienţi se prezintă la un cabinet stomatologic în Braşov când cariile sunt prea adânci şi nu se mai poate face nimic în privinţa lor. Acestea sunt afecţiuni care, din păcate, pot afecta sănătatea întregului corp, nu numai a cavităţii orale, până la afectarea sănătăţii sistemului cardiovascular.

Cariile dentare nu sunt o simplă afecţiune orală din cauza căreia pacienţii nu pot avea un zâmbet frumos şi strălucitor, ci reprezintă o afecţiune ce poate duce la deteriorarea sănătăţii întregului corp, până la apariţia problemelor cardiovasculare. Cariile pot cauza grave probleme de sănătate care pot duce la boala periodontală dacă nu sunt tratate şi aceasta creşte riscul apariţiei bolilor de inimă. Studiile recente în domeniu au descoperit că un mod eficient de a prezice apariţia bolilor dentare este reprezentat de afecţiunile orale banale în aparenţă, cum ar fi cariile dentare şi dinţii lipsa.

Simptomele apariţiei cariilor

Principalele simptome ale apariţiei cariilor în cavitatea orală pot fi observate de către pacienţi, fără a fi nevoie de o opinie avizată în acest sens. Cert este că, la observarea primului semn de apariţie a cariilor, pacienţii ar trebui să se prezinte la medic. Tratate din timp, cariile nu pun probleme de sănătate. Netratate, cariile pot determina atât pierderea dinţilor, cât şi apariţia unor boli destul de grave.

Cel mai adesea, apariţia cariilor da următoarele simptome:

·  înroşirea şi inflamarea gingiilor;

·  dureri la masticaţie, mai ales la alimentele tari;

·  sângerări gingivale la spălarea pe dinţi;

·  apariţia unor pete negre, maronii sau de culoare galben închis pe suprafaţa molarilor;

·  dureri şi miros neplăcut în gură.

Principalele cauze ale apariţiei cariilor includ:

·  o igienă orală incorectă;

·  consum excesiv de zahăr şi de sucuri acidulate;

Cele mai citite articole

·  fumat;

·  consum de alcool;

·  unele medicamente şi afecţiuni.

Corelarea cariilor cu apariţia bolilor de inimă

Deşi este greu de crezut, o simplă afecţiune a dinţilor poate determină apariţia unor boli mult mai grave şi chiar afectarea sistemului imunitar în mod iremediabil. Cariile dentare reprezintă o inflamaţie cauzat de bacterii cel mai adesea. Aceste bacterii pot ajunge în sânge şi la inimă, iar cariile adânci pot cauza îngustarea şi pierderea elasticitatii arterelor, prin depunerea plăcii pe pereţii arteriali. În cazul în care pacienţii suferă deja de ateroscleroza şi vasele de sânge sunt deja îngustate, prin această placă suplimentară se creşte riscul de hipertensiune arterială, precum şi de accident vascular cerebral şi endocardita, ce pot fi letale.

Pentru a evită atât apariţia cariilor, cât şi pentru a evita apariţia problemelor de sănătate orală şi cardiovasculara, se recomandă:

·  spălarea regulată a dinţilor, de două ori pe zi, eliminând astfel riscul de a dezvolta infecţii;

·  folosirea atei dentare cel puţin o dată pe zi pentru că periuţa de dinţi nu poate ajunge mereu în spaţiile interdentare;

·  folosirea apei de gura după fiecare spălare, îndeosebi a apei de gură cu proprietăţi antibacteriene, cu sau fără alcool;

·  vizitele regulate la medicul stomatolog;

·  renunţarea la fumat, la zahăr, la vicii, la sucuri acidulate;

·  o alimentaţie mai sănătoasă şi mai echilibrată.

Cele mai citite articole