Durata de viata a unui USB personalizat

HomeUncategorized

Durata de viata a unui USB personalizat

Într-o lume în care informațiile sensibile ajung online prin hacking-ul de fișiere, nu este surprinzător faptul că mulți s-au întors la stocarea info

5 sfaturi pentru a alege cel mai bun credit rapid
Alege o agentie ce ofera produse, optiuni & filtre nelimitate prin pachetele online!
Afla totul despre codurile vestimentare pentru barbati

Într-o lume în care informațiile sensibile ajung online prin hacking-ul de fișiere, nu este surprinzător faptul că mulți s-au întors la stocarea informatiilor pe medii offline, in momentul de fata una din cele mai sigure metode poate sa fie chiar un simplu stick usb, pentru ca nu este obligatoriu sa fie tot timpul conectat in calculator sau la internet 

Stick-urile USB nu sunt doar mai sigure, dar din cauza faptului că nu stochează nimic online, ele sunt și mai fiabile, deoarece nu se bazează pe o conexiune la internet pentru a funcționa si nici nu are o problema atunci cand cand este supus unui soc puternic, ca atunci cand este scapat pe jos sau chiar calcat in picoare sau lovit. Aceasta are avantajul de a face fișierele disponibile în orice moment. Totuși, ca în majoritatea produselor hardware, unitățile Flash nu sunt infinite și au o durată de viață de utilizare.

Toate aceste elemente le fac perfecte pentru USB-uri personalizate, stocarea informatiilor esentiale sau poate a evenimentelor in format foto sau video pot sa reziste o perioada indelungata.

Care este durata de viata a unui Stick USB?

Nu există un răspuns definitiv la această întrebare, însă in general, cu tehnologii mai noi prezentate în cele mai recente stick-uri USB. Tot ce afectează longevitatea unui stick usb este chiar numarul de cicluri de scriere si stergere. Asa ca poate fi utilizată între 10.000 – 100.000 de cicluri de scriere / ștergere. Prin urmare, putem spune că este foarte puțin probabil ca un utilizator mediu să utilizeze la maxim durată de viață a ciclurilor de scriere / ștergere. Cu toate acestea, durata de viață a unităților flash poate fi scăzută în funcție de modul în care este îngrijită. Stick-urile USB, atunci când sunt îngrijite și cumparat un model de la un producator de încredere, vor dura probabil mai mult timp. Nu este imposibil ca datele stocate pe o unitate și lăsate să fie încă accesibile într-un deceniu fără corupție. Cu toate acestea, unitățile USB utilizate frecvent vor necesita mai multă grijă, iar pașii următori ar trebui să prelungească durata de viață a unităților Flash.

Cele mai citite articole

Cum sa ai grija de un Stick USB

Un stick USB expus la medii dure, cum ar fi cele predispuse la temperaturi ridicate sau umiditate excesivă, riscă deteriorarea părților elementelor hardware și ar trebui, prin urmare, evitate.

Cele mai multe unități USB sunt dotate cu capac de protecție sau încărcare pentru mufa portului, in asa fel circuitele care se conecteaza in portul din PC sau laptop sa functioneze perfect si fara probleme la transfeul fisierelor. Asigurarea că utilizați aceste protectii pentru a acoperi unitatea USB vă va împiedica si de contaminarea cu praf care poate deteriora definitiv unitatea USB.

Ar trebui incercat cat mai mult evitarea efectului de smulgere din port atunci cand este folosit! „Ejectarea” unei unități USB înseamnă că datele sunt mai puțin susceptibile să fie corupte. 

Pentru a elimina corect unitatea USB este necesar sa facem un pas, pur și simplu faceți clic dreapta pe icon-ul de USB din taskbar-ul calculatorului și selectați Eject Device.

Evitați să lăsați unitatea Flash conectată atunci când nu folosiți, deoarece acest lucru provoacă stres excesiv pentru elementele conective, ceea ce crește șansele ca acestea să fie deteriorate. Mai ales atunci cand s-a folosit toata capacitatea stick-ului usb dintr-o singura actiune, o parte din ele vor avea portul inchis, asadar este recomandat sa fie scos si nu folosit in continuare cu computerul dupa ce s-a folosit.

Cele mai citite articole