Când şi cum alegi o pompă submersibila şi ce trebuie să ştii despre funcţionarea ei?

HomeTehnologie

Când şi cum alegi o pompă submersibila şi ce trebuie să ştii despre funcţionarea ei?

Alegerea unei pompe submersibile este o decizie foarte importantă pentru cumpărători şi potenţialii utilizatori, fiind aparate care se vor dovedi foa

Descoperă Puterea Energiei Solare: Sisteme Fotovoltaice pentru Acasă
3 greseli SEO pe care le poti face dupa ce achizitionezi gazduire domeniu
Detectoare camere pentru siguranta ta in intimitate

Alegerea unei pompe submersibile este o decizie foarte importantă pentru cumpărători şi potenţialii utilizatori, fiind aparate care se vor dovedi foarte importante în orice gospodărie. Practic, pompa submersibila poate fi scufundată complet în apă şi va împinge apa la suprafaţă, graţie unui motor foarte puternic. Pompele submersibile sunt o variantă simplă, eficientă şi economică pentru orice gospodărie unde este necesar un volum mare de apă.

Cum funcţionează pompa submersibila şi cu ce se diferenţiază de hidrofor?

Pompa submersibila este adesea confundată cu hidroforul de către cei care nu cunosc diferențele în acest sens. Pompa submersibila se diferenţiază de hidrofor prin modul de funcţionare, pentru că, în timp ce hidroforul aspiră şi pompează apă, pompa o împinge în exterior.

Din multe puncte de vedere, pompele sunt mai avantajoase decât hidrofoarele, sunt mult mai eficiente şi nu folosesc atât de multă electricitate. În plus, pompele nu fac foarte mult zgomot s nu au nevoie de un spaţiu special precum hidrofoare, care necesită o cameră tehnică. Pompele submersibile sunt rezistente la apă şi pot să depăşească lungimea de tragere a hidroforului, care este de doar 8 metri.

Nu în ultimul rând, pompele submersibile se scufunda vertical în apă, ar sub rotaţiile motorului, apa este supusă unei forţe centrifuge. Această acţiune transformă o parte din energia cinetică în energie potenţială, iar presiunea care rezultă are rolul de a împinge apa spre suprafață.

Câte tipuri de pompe submersibile există?

Pe piaţa există mai multe tipuri de pompe submersibile:

·  pompele submersibile de apă curată;

Cele mai citite articole

·  pompele submersibile de apă murdară.

Modelele de pompe de apă curată sunt folosite în gospodăriile care folosesc apa din fântâni pentru irigaţii şi consum menajer, fiind de asemenea utilizate în caz de inundaţii, pentru a elibera încăperile de apă sau pentru a goli rezervoarele. Pompele pentru apa murdare, pe de altă parte, sunt perfecte pentru gospodăriile în care se lucrează cu apă cu reziduuri de dimensiuni mici, cu depuneri, cu impurităţi sau apă tulbure. Aceste modele sunt robuste, sunt rezistente la coroziune şi pot fi folosite pentru scoaterea apei din iazuri, lacuri şi lucrări de canalizare.

Ce criterii trebuie avute în vedere pentru a cumpăra o pompă submersibila?

Pentru a cumpăra o pompă submersibila potrivită pentru gospodărie, este necesar ca reprezentanţii gospodăriilor să aibă în vedere următoarele criterii:

·  debitul de apă extrasă necesar;

·  înălţimea la care trebuie adusă apă;

·  tipul de apă – curată sau murdară.

Cu alte cuvinte, pompele submersibile sunt ideale pentru o casă şi o gospodărie obişnuită, şi anume modelele de 1-2 metri cubi pe oră , atâta timp cât debitul de apă necesar este foarte bine estimat, în funcţie de robineţii şi de consumatorii de apă din casă, inclusiv duşurile, maşina de spălat şi toaletele. Pentru un calcul simplu, se ia la fiecare robinet un debit de 8-10 litri pe minut.

Cele mai citite articole