Ce este o urna funerara?

HomeDiverse

Ce este o urna funerara?

Desi exista servicii funerare Bucuresti sau orice alt oras, in functie de domiciliul dumneavoastra, care ofera toate informatiile de care aveti nevoi

Piese de schimb utilaje agricole pentru fermierul modern
Gestionarea deșeurilor
Abonament TV – Prezentul și viitorul televiziunii moderne

Ce este o urna funerara?

Desi exista servicii funerare Bucuresti sau orice alt oras, in functie de domiciliul dumneavoastra, care ofera toate informatiile de care aveti nevoie despre ce este o urna funerara sau un vas unde puteti sa depuneti cenusa persoanei iubite, am pregatit si noi un articol cu cateva lucruri pe care este bine sa le stiti.

Istoria urnelor funerare

Istoria urnelor funerarea a incepeput atunci cand fiintele umane au inceput sa foloseasca incinerarea pe post de ramas bun pentru persoanele apropiate.

Au fost gasite situri arheologice din epoca bronzului in care au fost gasite aceste tipuri de vase funerare.

De exemplu, in Roma antica, acestea au fost realizate cu materiale de piatra si au fost scrise cu numele defunctului si o scurta istorie a acestuia.

Astazi, urnele funerare indeplinesc aceeasi functie ca in trecut, singurele lucruri care s-au schimbat sunt materialele folosite pentru fabricarea lor si formele pe care le pot lua.

Astazi sunt folosite de la materiale traditionale, precum marmura sau ceramica, pana la materiale moderne, cum ar fi otelul inoxidabil. Exista chiar o tendinta in care urnele sunt fabricate cu materiale biodegradabile si ecologice. Aceste tipuri de urne sunt cunoscute sub denumirea de urne bio.

Cele mai citite articole

De exemplu, exista urne care sunt facute cu sare pentru a le putea depune in mare si care la contactul cu apa se dizolva, raspandind cenusa in timp, pe fundul marii.

Alte urne sunt facute cu o mica samanta in interiorul lor, iar atunci cand sunt ingropate in pamant, atat cenusa decedatului, cat si urna in sine servesc ca ingrasamant pentru ca un copac sa rasara din acel loc.

Tipuri si modele de urne funerare

Exista diferite tipuri si modele de urne funerare pe piata. De exemplu, daca defunctul a fost un jucator de fotbal, exista urne in care cenusa este turnata intr-un vas cu o figura care reprezinta un jucator ce loveste la poarta.

Prin urmare, gradul de personalizare a acestor urne este foarte mare.

Va rugam sa retineti ca multe modele de urne funerare pot fi achizitionate online.

Unde sa pastreaza cenusa?

In functie de religie, cenusa trebuie pastrata fie intr-un spatiu din cimitir, fie daca alegeti sa-l pastrati acasa, trebuie sa se faca intr-o singura urna si sa fie pozitionata intr-un loc potrivit pentru rugaciune.

Cele mai citite articole