5 sfaturi utile in amenajarea curtii

HomeDiverse

5 sfaturi utile in amenajarea curtii

Amenajarea curtii este la fel de importanta cum este si amenajarea casei, astfel ca in momentul in care oamenii se muta la casa trebuie sa ia in cons

Estonia apelează la hackeri pentru a combate ştirile false legate de coronavirus
Micropigmentarea sprancenelor: sa mergi sau nu?
De ce sa alegi inchirierea unei hale sau a unui depozit?

Amenajarea curtii este la fel de importanta cum este si amenajarea casei, astfel ca in momentul in care oamenii se muta la casa trebuie sa ia in considerare si acest aspect. In plus, si curtea trebuie intretinuta si curatita periodic, desi nu la fel de des precum casa. 

Pentru a putea amenaja o curte furmoasa si moderna, fara sa fie nevoiti sa cheltuiasca o avere, dar si pentru reusi sa obtina efectul dorit intr-un scurt timp, in continuare sunt prezentate cateva sfaturi utile, de care oamenii pot tine cont in procesul lor de amenajare: 

Aleea este foarte importanta 

Indiferent cat de mare este curtea casei, o alee este necesara pentru ca locatarii sa poata circula prin curte si in zilele ploioase, fara teama ca se vor murdarii pe pantofi. Din fericire, o astfel de alee poate fi realizata din forte multe tipuri de materiale, indiferent ca aleg sa toarne ciment, sa monteze niste dale sau sa incastreze diferite tipuri de piatra, efectul va fi unul foarte frumos. 

Gazonul, o pata de culoare 

O curte cu alei si iarba verde are un aspect elegant si stilat, dezavantajul acestei solutii este faptul ca gazonul necesita o ingrijire speciale, fiind necesar ca periodic sa fie tuns si, uneori, chiar si udat, pentru a creste frumos si pentru a se mentine verde. 

Totusi, rezultatul final merita efortul, mai ales ca in acest fel, curtea va fi un loc foarte potrivit si pentru copii, care se pot juca si alega in voie. 

Lumina, esentiala 

Cele mai citite articole

Indiferent cum aleg sa isi amenajeze curtea, lumina este un element care nu poate lipsi. De aceea, cu ajutorul unor spoturi exterior, care sunt montate in zone cheie ale curtii, oamenii pot obtine lumina suficienta chiar si pe timpul noptii. 

Faptul ca in magazinele de profil pot fi gasite astfel de spoturi in diferite forme si marimi, de culori si stiluri variate, permit oamenilor sa isi aleaga un model care sa se potriveasca cu arhitectura casei. Important este ca toate sporturile de iluminat sa faca parte din aceeasi gama. 

Un colt pentru relaxare, o oaza de liniste 

Orice dimensiune ar avea curtea, un colt in care sa fie amenajat un loc de relaxare este mai mult decat util. In aceasta zona, membrii familiei si chiar prietenii acestora pot petrece momente frumoase si relaxante, cu ajutorul carora se pot incarca pentru a face fata urmatoarelor provocari. 

Fie ca aleg un set de gradina cu masa si canapele, fie ca isi aleg elemente separate, cum ar fi un hamac, fotoliu puf de gradina sau sezlong, locul respectiv va fi preferatul intregii familii. 

Jardinierele sau suporturile pentru flori, frumoase si utile 

In cazul in care intentioneaza sa delimiteze anumite zone ale curtii, oamenii pot folosi jardiniere sau alte suporturi pentru flori, care sunt, deci, multifunctionale: delimiteaza vizual spatiul, sunt frumoase si pot fi folosite pentru plantarea unor flori sau a unor plante aromatice ori chiar legume.  

Avantajul reprezentat de toate aceste sfaturi este ca pot fi puse in aplicare cu un buget foarte mic, dupa preferintele si posibilitatile fiecarei familii. 

Cele mai citite articole