Utilizarea unor foarfece de grădină potrivite

HomeDiverse

Utilizarea unor foarfece de grădină potrivite

Când vine vorba de folosirea foarfecelor de grădină, alegerea modelului potrivit pentru sarcina care urmează a fi îndeplinită este esențială. Din păc

Alegerea furnizorului de gaze potrivit
Cum va schimba tehnologia 5G lumea online în viitorii 3 ani
Cele mai bune soluții IVECO pentru transportul urban de mărfuri

Când vine vorba de folosirea foarfecelor de grădină, alegerea modelului potrivit pentru sarcina care urmează a fi îndeplinită este esențială. Din păcate, selectarea uneia dintre numeroasele tipuri de foarfece existente astăzi pe piață poate fi copleșitoare, mai ales dacă nu se știe exact despre ce foarfece este vorba pentru nevoile avute. Așadar, ce sunt foarfecele de grădină și cum se alege perechea potrivită  pentru a face treaba?

Cum se alege foarfeca de vie potrivită

Înainte de a achiziționa o foarfecă de vie, este importantă verificarea unor aspecte pentru ca acestea să fie potrivite. De preferat ca foarfecele să fie ținute în mână pentru ca utilizatorul să se asigure de confortul oferit de acestea. În acest scop,  sunt disponibile:

–   Foarfece ergonomice;

–   Foarfece pentru mâini mai mici.

Unele companii produc foarfece de grădină pentru stângaci sau pentru ambidextri. De asemenea, este important ca foarfecele să fie demontate cu ușurință pentru o curățare adecvată, iar un dispozitiv de blocare pentru a menține lamelele închise în siguranță atunci când sunt utilizate, mai ales dacă sunt copii mici care pot avea acces la ele, este ideal. 

Ce sunt foarfecele de grădină?

Practic, foarfecele de grădină sunt folosite pentru tăierea ramurilor și tulpinilor cu diametrul de până la aproximativ 2 cm. Este recomandat să nu fie încercată utilizarea unor foarfece de grădină pe ramuri mai mari, deoarece se riscă distrugerea lamelelor foarfecelor. Pentru o sarcină de acest fel este nevoie de un instrument diferit de grădinărit, special conceput în acest sens.

Cele mai citite articole

Există două tipuri de bază de foarfece de grădină, deși acestea vin în modele și dimensiuni diferite. A ști când este necesară utilizarea unor anumite foarfece depinde de tipul sarcinii care urmează a fi îndeplinită și de tipul crengilor care urmează a fi îndepărtate.

Tipuri de foarfece de grădină

Foarfecele bypass funcționează în mod asemănător cu foarfecele cu lame curbate. Lama superioară a foarfecelor bypass este ascuțită și taie ramura în timp ce lama inferioară funcționează la fel ca un cârlig, ținând ramura în poziție pentru a preveni alunecarea acesteia. Foarfecele de nicovală au o lamă superioară ascuțită și o lamă inferioară plată. Foarfecele de nicovală taie ramuri la fel ca folosirea unui cuțit.

Deși tipul de forfecare depinde în mare măsură de preferințele personale, majoritatea grădinarilor optează pentru foarfece bypass, iar printre motive se numără faptul că acestea fac tăieturi curate, în timp ce foarfecele de nicovală tind să zdrobească tulpinile și ramurile.

–   Foarfecele de bypass sunt mai bune pentru a intra în puncte strânse și permit tăieri mai apropiate decât foarfecele de nicovală. Foarfecele de bypass sunt bune pentru tăierea florilor sau a ramurilor mai moi și delicate, fără a afecta țesutul fraged.

–   Pe de altă parte, foarfecele de nicovală pot fi mai bune pentru ramurile moarte sau uscate. Unii experți în grădină folosesc foarfece bypass pentru creșterea vie și foarfece nicovală pentru creșterea moartă. Alții spun că nu ar folosi niciodată tăietoare de nicovală în niciun caz.

Odată ce decizia tipului de foarfece potrivite este luată, este recomandată achiziția foarfecelor de grădină pe care fiecare și le permite în funcție de buget. Deși multe dintre modelele de pe piață nu sunt deloc ieftine, cu o îngrijire adecvată acestea pot fi folosite pentru foarte mulți ani.  

Cele mai citite articole