4 semne că ai nevoie de o nouă învelitoare la acoperiș

HomeStiri

4 semne că ai nevoie de o nouă învelitoare la acoperiș

Acoperișul este elementul structural care oferă locuinței o protecție adecvată, mai ales în ceea ce privește intemperiile și acumulările de zăpadă sa

Novak Djokovic câștigă turneul ATP Masters 1000 de la Paris
Cum economisești bani pentru a-ți începe propria afacere?
Cum se verifică aurul – Ghid complet

Acoperișul este elementul structural care oferă locuinței o protecție adecvată, mai ales în ceea ce privește intemperiile și acumulările de zăpadă sau de apă provenită din precipitații. Pentru că sunt atât de expuse, acoperișurile, de orice tip ar fi ele, necesită înlocuire la anumite perioade de timp. Află care sunt semnele care vestesc nevoia de a instala o nouă învelitoare și ce materiale poți alege.

Goluri și discontinuități vizibile

Atunci când în structura acoperișului apar discontinuități este semn clar că trebuie să  înlocuiești materialul care-l învelește. Indiferent din ce material este realizat acoperișul, poți găsi tigla ceramica la un pret avantajos, perfectă pentru a realiza învelitoarea în mod corect și eficient. 

Atunci când golurile sunt prezente deja la nivel de structură, poate fi semn nu doar că acoperișul trebuie schimbat, ci și că e nevoie de verificări la structură. Nu ar fi exclus ca apa și zăpada să fi determinat anumite modificări. Există posibilitatea apariției condensului sau chiar situația în care astereala este afectată de umiditate.

Apariția mucegaiului pe tavanul camerei de sub acoperiș

Atunci când planșeul de la ultimul nivel prezintă semne de umiditate, cum ar fi apariția mucegaiului, acesta poate fi un semn că acoperișul necesită anumite schimbări. În unele cazuri poate fi doar apă care se prelinge la interior prin zone neizolate;  pentru a te asigura, trebuie să verifici situația reală la nivelul acoperișului. 

Ia în calcul o decopertare locală a acoperișului, iar în această situație, poți alege să modifici întreaga structură învelitoare. 

Țigla ceramică este un material foarte bun de acoperire care va constitui un strat perfect de acoperire pentru casa ta. Rezistența și durabilitatea în timp a acestui sistem de acoperire este recunoscută, acesta mai având și avantajul că se potrivește indiferent de stilul de amenajare al casei tale. 

Cele mai citite articole

Fii, așadar, atent la modificările pe care le observi la nivelul planșeului de la ultimul nivel și nu lăsa problemele să se agraveze. Schimbă învelitoarea, repară astereala și izolează foarte bine atât din punct de vedere termic, cât și hidro.   

Schimbările de temperatură la ultimul nivel 

Un alt lucru care îți poate da indicii referitoare la necesitatea de a schimba învelitoarea este temperatura scăzută la nivelul podului și al ultimului etaj. O temperatură scăzută determină cel mai adesea un proces rapid de degradare a structurii, deoarece umiditatea și condensul se pot extinde cu ușurință.

Dacă observi că locuința ta este ineficientă din punct de vedere termic și că încălzești mai mult decât în mod normal (situație care se vede imediat pe facturile de energie sau pe lemnele consumate), e clar că ai nevoie de o schimbare la nivel de acoperiș.

Este recomandat ca, o dată cu schimbarea acoperișului, să faci și hidroizolarea pentru protejarea elementelor de construcție; în acest sens, vei putea folosi o membrană de izolare cu aplicare la cald sau la rece. 

Decolorări sau pierderea aspectului

Unele tipuri de acoperișuri se degradează mai repede decât altele, în mare parte din cauza materialului din care sunt realizate. Astfel, acoperișurile din tablă se vor coroda foarte repede, în ciuda tratamentelor de suprafață; acoperișurile din țiglă metalică, deși mai rezistente, se degradează și ele. De aceea, poți opta pentru țigla ceramică, un material care rezistă o viață, care nu își pierde culoarea și nici nu necesită lucrări deosebite de întreținere. 

Schimbarea acoperișului poate fi făcută în orice moment, însă atunci când apar probleme la nivelul învelitorii este necesar să ai în vedere alegerea unui sistem mai durabil de acoperire, care să reziste cât mai bine în timp. 

Cele mai citite articole