Pentru ce sunt folosite camerele ascunse si cat de legale sunt?

HomeTehnologie

Pentru ce sunt folosite camerele ascunse si cat de legale sunt?

Oamenii folosesc camere ascunse dintr-o serie de motive – unele etice, altele mai putin etice. Se pot instala camere de supraveghere ascunse pe propr

Ce sunt microfoanele spion si la ce se folosesc acestea
Scurtă introducere în Power BI. Ce trebuie să ştii?
Tot ce trebuie să ştii despre servicii SEO

Oamenii folosesc camere ascunse dintr-o serie de motive – unele etice, altele mai putin etice. Se pot instala camere de supraveghere ascunse pe proprietate, astfel incat intrusii sa nu poata spune ca sunt urmariti. Se pot folosi, de asemenea, camere pentru a veridica ce se intampla acasa, dar uneori camerele pot fi instalate si in alte scopuri, cum ar fi sustragerea de informatii. De aceea, exista detectoare camere pentru cei care suspecteaza ca ar putea fi urmariti.

Agentiile de aplicare a legii folosesc camere ascunse pentru a asigura legea si ordinea in locurile publice. Angajatorii pot folosi uneori aceasta tehnologie pentru a controla angajatii si in scopuri de securitate. Dar, in multe cazuri, oamenii folosesc camere spion in mod neetic. 

Scopurile pentru care sunt folosite camerele ascunse

Daca este detectata o camera secreta in casa, birou, camera de hotel, apartament inchiriat, toaleta publica sau oriunde e nevoie de intimitate, probabil ca este cineva:

  • Care cauta  informatii confidentiale;
  • Care inregistreaza momentele intime ale unei persoane;
  • Care inregistreaza informatii pentru a le folosi in diverse scopuri;
  • Care transmite in flux sau se ocupa cu vanzarea inregistrarilor pe dark web;
  • Care incearca sa obtina diverse dovezi;
  • Care incearca sa obtina informatii secrete din anumite domenii.

Cele mai citite articole

Camerele ascunse din casa, camera de hotel, toaletele si alte locuri intime si confidentialeva incalca drepturile si sunt ilegale. Cand vine vorba de hoteluri si cazare Airbnb, proprietarii incearca sa justifice utilizarea camerelor secrete pentru a preveni furtul, deteriorarea si utilizarea ilegala a proprietatii. Dar este legal?

Legile de supraveghere, dar principiul general este acelasi. Este ilegal sa fie folosita o camera ascunsa oriunde spatiul are destinatia de a fi utilizat intr-un mod confidential sau intim.

Intentia supravegherii ascunse determina legalitatea acesteia. Este legal sa fie folosite camere secrete numai pe motive morale solide. Cel care foloseste astfel de camere sa detina proprietatea si sa obtina un mandat pentru a instala un sistem de supraveghere ascuns. De asemenea, trebuie sa se asigure ca nu incalca nicio alta lege facand acest lucru.

Camerele ascunse din camerele de hotel, apartamentele de inchiriat, Airbnb-urile si masinile de inchiriat sunt in mod clar ilegale, deoarece acestea sunt locuri destinate intimitatii.

Cele mai citite articole