4 beneficii aduse de catre un implant dentar. Iata de ce merita sa apelezi la un asemenea tratament!

HomeSanatate

4 beneficii aduse de catre un implant dentar. Iata de ce merita sa apelezi la un asemenea tratament!

In anul 2022 domeniul stomatologiei se bucura de nenumarate inovatii, fapt care a dus la imbunatatirea considerabila a sanatatii dentare generale pe

Necesitatea unei lămpi UV într-un cabinet medical
Te numeri printre cei care consideră că nu este sănătoasă cafeaua? Iată de ce greșești!
Cum afectează frenul lingual alăptarea şi vorbirea la copii şi de ce este necesară frenectomia laser?

In anul 2022 domeniul stomatologiei se bucura de nenumarate inovatii, fapt care a dus la imbunatatirea considerabila a sanatatii dentare generale pe care oamenii o poseda, majoritatea problemelor putand sa beneficieze de un tratament adecvat. Conform statisticilor de specialitate, printrea cele mai intalnite procedee stomatologice ale momentului se numara si popularul implant dentar, acest tratament fiind extrem de apreciat pentru beneficiile, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung, pe care le poate aduce.

Ce beneficii pot fi obtinute de pe urma unui aparat dentar?

Dupa cum a fost evidentiat anterior, implantul dentar este recunoscut pentru numeroasele avantaje de care dispune, printre cele mai importante numarandu-se urmatoarele 4 aspecte:

Solutie de durata

Atunci cand vine vorba de tratamente stomatologice de lunga durata, implantul dentar ocupa unul dintre primele locuri din domeniu, ca urmare a unei ingrijiri corecte acesta putand ajunge sa reziste pana la o perioade de 40 de ani cel putin. Alternativele disponibile, precum protezele, au in medie o perioada de viata de numai 5-10 ani, fapt care-i determina pe oameni sa apeleze la implant atunci cand au nevoie de o solutie pe termen lung.

Prevenirea resorbtiei osoase

Cele mai citite articole

Ca urmare a disparitiei unui dinte, osul responsabil pentru mentinerea radacinei poate ajunge sa treaca printr-un proces constant de resorbtie, ceea ce, implicit, va duce, pe termen lung, la pierderea unei mase osoase semnificative. Implantul dentar se va ocupa de realizarea functiilor indeplinite de catre dinte, mentinand sanatatea si fermitatea osului.

Estetic frumos

Majoritatea implanturilor dentare sunt proiectate in asa fel incat sa reproduca cat mai exact aspectul estetic natural pe care dintele il poseda, fapt care duce la obtinerea unui zambet extrem de frumos ce poate fi mentinut in ciuda inaintarii in varsta.

Structura faciala sanatoasa

Ca urmare a pierderii dintilor, maxilarul poate ajunge sa se deformeze vadit pe termen lung ceea ce, implicit, va genera o fizionomie a fetei mai putin armonioasa. Implantul va putea indeplini si aceasta functie, asigurandu-se ca structura faciala va ramane cat se poate de sanatoasa.

In concluzie, acestea sunt principalele 4 beneficii obtinute de pe urma unui implant dentar.

Cele mai citite articole