Amenajarea unei terase de restaurant – idei, concepte şi sfaturi practice

HomeDiverse

Amenajarea unei terase de restaurant – idei, concepte şi sfaturi practice

Odată cu venirea verii, oamenii simt nevoia să se întâlnească pe terasele cafenelelor, barurilor și restaurantelor. Terasele permit profesioniștilor

Cum alegem culoarea usilor de interior?
Care este principiul de funcţionare al unui prescontainer?
Gingivita, un stadiu precoce a bolii gingivale

Odată cu venirea verii, oamenii simt nevoia să se întâlnească pe terasele cafenelelor, barurilor și restaurantelor. Terasele permit profesioniștilor din catering mărirea spațiului de recepție. Înainte de a amenaja mobilierul de exterior, este important să se proiecteze un concept de terasă care să fie atractiv pentru clienți și practic pentru personal. 

Terasă elegantă pentru publicul ţintă

Adaptarea mobilierului de terasă se va face la stilul restaurantului și la clientela vizată. Chic, bistro, vintage, lounge, mobilier evenimente –  piesele de mobilier sunt acum disponibile în toate stilurile.

Atmosfera nu este aceeași ziua și seara. Astfel iluminatul nu trebuie evitat – o atmosferă primitoare se poate crea cu ajutorul corpurilor luminoase, felinarelor sau lumânărilor. De asemenea, se va lua în considerare dotarea terasei barului cu o zonă de lounge cu fotolii și măsuțe de cafea. Se poate opta pentru un mobilier modular care poate fi modificat în funcție de nevoi. 

Protecție UV și căldură

Vara, umbrelele de soare devin accesorii esențiale pentru terase. Acestea oferă o protecție eficientă împotriva razelor UV și, de asemenea, căldurii. Indiferent dacă sunt simple sau duble, se vor alege cele cu catarg pivotant. Noile modele de umbrele de soare pot proteja, de asemenea, împotriva ploii și pot fi echipate cu LED-uri.

Terasă pe tot parcursul anului?

Cele mai citite articole

Când seara se răcorește sau se instalează toamna, terasa trebuie echipată cu încălzitoare radiante cu infraroșu. Ușor de instalat, pot fi controlate și reglate de la distanță prin intermediul smartphone-ului. De asemenea, se va lua în considerare plasarea unor pături călduroase pe scaune.

Delimitarea spațiilor de confort

În oraș, se poate îmbunătăți vizibilitatea terasei aranjând elemente despărțitoare, cum ar fi plante artificiale sau separatoare de terasă. Separatoarele oferă protecție eficientă împotriva zgomotului ambiental și prafului. De asemenea, pot fi folosite pe malul mării pentru a proteja de vânt.

Scaune, banchete, mese, mese cocktail: totul înseamnă spațiu

Fiecare terasă, cafenea sau braserie își derivă identitatea din dimensiunea spațiului și tipul de mobilier de exterior. Mai presus de toate, proprietarul trebuie să se asigure că terasa se potrivește cu stilul general al unității și cu clientela pe care o vizează. 

Terasa este într-adevăr continuitatea restaurantului. Când se amenajează mobilierul de exterior și accesoriile pentru terasă, trebuie să se ţină cont de stilul adoptat în interiorul restaurantului.

Confortul clienților 

Fie că este vorba de o terasă de restaurant sau o cafenea, constrângerile de spațiu nu sunt aceleași. Dacă în interior spaţiul trebuie să permită amenajarea unor mese restaurant pentru a asigura spaţiu suficient şi intimitate clienţilor, pe terasă, spațiul dintre scaune este mai puțin important decât cel din restaurant, cu toate acestea mobilierul nu trebuie să îngrădească confortul clienților sau pe cel al personalului unităţii, a cărui muncă nu trebuie să fie împiedicată de prea multe obstacole. Același lucru este valabil și cu aranjarea meselor – vesela nu trebuie să aglomereze masa.

Cele mai citite articole