Grădinița – o nouă etapă în viața prichindelului tău!

HomeCultura

Grădinița – o nouă etapă în viața prichindelului tău!

În mod ideal, grădinița va fi o introducere lină și însorită pentru copilul tău, deoarece aceasta stabilește scena pentru restul educației sale. Deși

De ce iubesc cartile de parenting?
Crini – plantare, îngrijire, curioziăți. Flori regale pentru grădină și apatament
Mesaje de Valentine’s Day – cele mai frumoase urări pentru perechea ta!

În mod ideal, grădinița va fi o introducere lină și însorită pentru copilul tău, deoarece aceasta stabilește scena pentru restul educației sale. Deși niciun program nu este perfect, unele sunt mai bune decât altele.

Aflați ce le deosebește și cum puteți obține cel mai bun început posibil pentru copilul dvs. – indiferent de opțiunile dvs.

De ce grădinița?

În primul rând, ia în considerare scopul unui bun program de grădiniță. Grădinița privată în Ploiești din oferă copilului dvs. posibilitatea de a învăța și exersa abilitățile esențiale sociale, emoționale, de rezolvare a problemelor și de studiu pe care le va folosi pe parcursul școlii sale.

Dezvoltarea stimei de sine este unul dintre obiectivele importante ale grădiniței. Acesta este procesul de a ajuta copilul să se simtă bine despre cine este și încrezător în capacitatea sa de a aborda provocările învățării. Cărțile pot fi de un mare ajutor în acest sens – aceste opțiuni ajută la creșterea încrederii în copii.

Grădinița predă cooperarea : abilitatea de a lucra, de a învăța și de a se înțelege cu ceilalți. Un an în grădiniță oferă copilului dvs. posibilitatea de a învăța răbdarea, precum și capacitatea de a lua pe rând, de a împărtăși și de a asculta pe ceilalți – toate abilitățile de învățare socială și emoțională pe care le va folosi în anii de școală și nu numai.

Majoritatea copiilor sunt curioși în mod natural, dar unii nu știu cum să se concentreze sau să folosească această curiozitate. Grădinița este un moment pentru a stârni și direcționa curiozitatea și dragostea naturală a copilului pentru învățare.

Cum arată o grădiniță ideală?

Cele mai citite articole

Întrebați orice număr de educatori și părinți și veți obține multe descrieri diferite ale grădiniței ideale. Dar există anumite aspecte de bază cu privire la ceea ce face un program bun.

·  Extindeți capacitatea copilului dvs. de a învăța despre (și din) lumea, de a organiza informații și de a rezolva probleme. Acest lucru îi mărește sentimentele de auto-valoare și încredere, capacitatea sa de a lucra cu ceilalți și interesul său pentru sarcini provocatoare.

·  Oferiți o combinație de activități formale (inițiate de profesor) și informale (inițiate de copii). Investigațiile și proiectele îi permit copilului dvs. să lucreze atât pe cont propriu, cât și în grupuri mici.

·  Minimizați utilizarea activităților de grup mare care necesită ședere. În schimb, majoritatea activităților dispun de învățare practică bazată pe joc, în grupuri mici. Pe măsură ce anul progresează, activitățile de grup mare devin puțin mai lungi în pregătirea pentru clasa I.

·  Încurajează dragostea pentru cărți, citit și scris. Există cărți, cuvinte și scrisul copiilor în toată clasa.

Când vă uitați la programe, țineți cont de aceste elemente – precum și de nevoile specifice ale copilului și familiei dvs. Nu fiecare program este perfect pentru fiecare copil. Unii copii prosperă într-un program cu mai multe direcții, alții cu mai puțin. Discutați cu profesorul preșcolar al copilului dvs., vizitați câteva școli și discutați cu directorul sau cu un profesor de grădiniță înainte de a vă decide.

Cu toate acestea, există momente în care un profesor sau abordarea sa nu sunt potrivite pentru copilul tău. Atunci este timpul să vorbim cu directorul . Vino pregătit cu puncte clare pe care vrei să le faci. Acest lucru îl va ajuta pe director să vadă care este problema și să facă sugestii pentru a vă ajuta copilul.

Cele mai citite articole