Dieta şi burgerul de curcan – cum se îmbină perfect cele două concepte?

HomeSanatate

Dieta şi burgerul de curcan – cum se îmbină perfect cele două concepte?

A urma o dietă, un regim alimentar, nu înseamnă înfometare şi eliminarea completă a tuturor alimentelor care nu sunt recomandate de către nutriţioniş

Stresul – Cum poate disparea rapid din viata oricui
De ce este nevoie ca apa sa fie dedurizata?
Supa de pui – gustul copilăriei într-o singură lingură

A urma o dietă, un regim alimentar, nu înseamnă înfometare şi eliminarea completă a tuturor alimentelor care nu sunt recomandate de către nutriţionişti. A urma o dietă înseamnă a înlocui unele ingrediente şi unele feluri de mâncare cu altele mai uşoare, mai săţioase, mai hrănitoare. Spre exemplu, cei care doresc să ţină un regim alimentar şi să guste din când în când un burger în Piatra Neamţ pot opta pentru un burger de curcan sau chiar de vită, delicios şi uşor, fără prea multe sosuri şi fără o garnitură prea săţioasă.

Burgerul de curcan – un deliciu devenit capriciu în cură de slăbire

Fie că urmează dieta Rina, dieta suedeză, dieta Dukan sau alte tipuri de regimuri alimentare mai stricte sau mai puţin stricte, atât femeile, cât şi bărbaţii pot să “trişeze” fără să trişeze, pot să facă alegeri sănătoase pentru alimentaţia lor şi să consume la un prânz săţios un burger delicios de curcan. Dacă fac şi sport sau merg la sală, dacă îşi petrec cel puţin o oră pe zi la fitness sau făcând mişcare, cu siguranţă caloriile depuse în urma consumării burgerului pot fi eliminate rapid.

Concret, un burger este mult mai puţin “periculos” decât o shaorma, o pungă de chipsuri, dulciuri sau alte produse de tip fast food sau junk food care pun în pericol nu numai silueta, ci şi sănătatea consumatorilor. Pentru că pandemia a afectat în mod semnificativ atât stilul de viaţă al oamenilor, care au fost nevoiţi să stea închişi mai mult timp în casă, să îşi comande mâncare, să se confrunte cu mai multe kilograme depuse în perioada de lockdown, este necesar ca acum să fie luată o decizie în acest sens.

Cele mai citite articole

Cu alte cuvinte, se poate opta pentru o dietă pe bază de legume şi fructe, de carne slabă sau preparată la grill, de curcan, pui sau vită. Regimurile alimentare cu meniuri prestabilite, cantităţi fixe şi foarte mici, pe o durată foarte scurtă au devenit de domeniul trecutului şi nici nu mai sunt atât de eficiente.

Pe de altă parte, dietele cu produse naturale, de bună calitate, în cantităţi moderate şi cu un regim de mişcare fix sunt foarte apreciate şi recomandate de medicii nutriţionişti.

Valoarea nutriţională  a unui burger de curcan

Un burger de curcan are o valoare nutriţională moderată, fiind realizat numai din ingrediente naturale, preparat igienic, în funcţie de preferinţele clienţilor. Cei care ţin regim sunt sfătuiţi să evite sosurile grele sau ingredientele suplimentare din burger, astfel încât numărul de calorii să fie moderat.

Un meniu cu burger de curcan, cu o salată şi un minim de sosuri, carnea fiind frăgezită de o întreagă paletă de culori gustative, în tandem cu brânză de oaie sau de capră sănătoasă şi gustoasă pe o chiflă săţioasă, însoţit de parmezan şi de verdeţuri reprezintă o variantă excelentă de meniu pentru prânz, cu condiţia ca seara, cina să fie mai puţin săţioasă.

Cele mai citite articole