3 motive pentru care sa introduci in altimentatia ta coacazele negre

HomeSanatate

3 motive pentru care sa introduci in altimentatia ta coacazele negre

Starea de bine si sanatatea organismului sunt influentate, intr-o mare masura, de alimentele consumate, acesta fiind si motivul pentru care medicii r

Cat de eficient este tratamentul cu aparat dentar la adulti?
Radiologia dentară – un serviciu ce nu ar trebui să lipsească din cabinetele stomatologice
5 semne că bebelușul se pregătește să vină pe lume

Starea de bine si sanatatea organismului sunt influentate, intr-o mare masura, de alimentele consumate, acesta fiind si motivul pentru care medicii recomanda, pe langa o viata activa si hidratare, urmarea unei diete alimentare echilibrate. 

Fructele si legumele proaspete sunt unele dintre principalele alimente care nu ar trebui sa lipseasca de la masa, iar cei care le evita din cauza gustului neplacut, trebuie sa stie ca exista si astfel de alimente gustoase si foarte sanatoase. Un astfel de exemplu sunt coacazele negre, care pot fi consumate ca atare sau sub forma de gem, ori chiar suc, la https://aronia-charlottenburg.ro/suc-coacaze-negre/ putand fi gasit unul dintre cele mai bune sucuri de coacaze negre. 

Motivele pentru care se recomanda introducerea acestor fructe de culoare neagra in alimentatie sunt numeroase, printre cele mai importante fiind:

Coacazele negre sunt un superaliment, deoarece contine foarte multe substante nutritive 

Coacazele negre sunt unul dintre alimentele naturale cu cea mai mare concentratie de antioxidanti, alaturi de care se gasesc si vitamine precum C, A, E, B1, B2, B6. De asemenea, aceste mici fructe contin si o serie de minerale precum calciu, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, fier, betacaroten. 

Cele mai citite articole

Astfel ca introducerea acestora in alimentatie aduce un aport suplimentar important de vitamine si minerale necesare unei bune functionari a organismului. 

Pot fi consumate sub mai multe forme 

Coacazele negre pot fi consumate ca atare, dar sunt acrisoare, ceea ce ii poate determina pe unii oameni sa le ocoleasca. De aceea, consumul unui gem de coacaze sau un suc natural, obtinut prin procese care sa nu ii afecteze continutul de vitamine si minerale, este o alternativa gustoasa si sanatoasa. 

Pot fi de ajutor in tratarea a numeroase afectiuni 

Datorita continutului de antioxidanti, vitamine si minerale, coacazele negre si-au dovedit suportul in curele si tratamentele pe care oamenii el urmeaza pentru diferite afectiuni. De la intarirea imunitatii si imbunatatirea vederii, la dezvoltarea oaselor, tratarea artritei si reumatismului, calmarea durerilor, reglarea hipertensiunii arteriale, toate pot fi obtinute prin consumul de coacaze negre. 

Drept urmare, adoptarea si respectarea unei alimentatii sanatoase si echilibrate nu reprezinta un lucru dificil, daca din aceasta fac parte alimente gustoase si hranitoare. 

Cele mai citite articole