Excursii Mykonos Grecia – Sejur cu avionul

HomeInternational

Excursii Mykonos Grecia – Sejur cu avionul

Daca mergi la schi in Alpi iarna si pe iahturi vara si, de obicei, preferi luxul european, atunci statiunile de pe insula Mykonos sunt alegerea ta. V

Apple ar putea muta între 15 și 30% din producția sa din China, din cauza războiului comercial cu SUA
3 idei de cocktailuri cu gin pentru diferite anotimpuri
Cartofi mov – cultivare, beneficii și rețete delicioase

Daca mergi la schi in Alpi iarna si pe iahturi vara si, de obicei, preferi luxul european, atunci statiunile de pe insula Mykonos sunt alegerea ta. Vacantele la plaja aici sunt unele dintre cele mai scumpe din toata Europa, exista mai multe hoteluri „VIP” si „de lux” decat pe insulele invecinate la un loc. 

Pe strazile inguste ale insulei sau in numeroasele sale restaurante poti intalni o celebritate mondiala – de la un politician European, la un actor american. Poti alege un sejur cu avionul in Grecia pe insula Mykonos, de la Book Travel. Si toate acestea pentru ca Mykonos este totul cu definitia de „super”: natura, clima, mare si relaxare. 

La fel ca majoritatea insulelor Greciei, Mykonos are un loc in mitologia greaca antica. Fiul lui Apollo se numeste Mykonos, este un erou celebru si in onoarea lui, insula pamanteana din centrul Marii Egee ia numele de Mykonos. Mai exista o legenda care spune ca pe insula traiau oameni uriasi, aproape monstri, dar au fost distrusi de Hercule si au inghetat aici pentru totdeauna, sub forma unor stanci uriase cu forme bizare.

Alege un sejur cu avionul pe Insula Mykonos 

Cele mai citite articole

Mykonos modern este cea mai cosmopolita insula din Grecia. Situat la intersectia principalelor rute maritime din Marea Egee, este cel mai faimos din arhipelagul Cicladice. Linia de coasta este de aproximativ 90 km. Mykonos captiveaza cu panorama sa la prima vedere – case albe pe dealuri joase, zeci de biserici, mori de vant, plaje frumoase si mare azurie.

Alegand un sejur de la Book Travel vei vedea un oras al vietii de noapte, al divertismentului nesfarsit, al nudistilor, al homosexualilor si al celor care vor doar sa petreaca timpul cu stil in cele mai bune cluburi din Grecia. Suprafata insulei este de 85,5 km2. Poti calatori cu autobuzul, care circula aproximativ o data la jumatate de ora. Taxiurile sunt rare si este adesea o problema sa iei unul, asa ca este mai bine sa mergi pe distante scurte. Majoritatea oaspetilor de pe insula prefera sa inchirieze un scuter, o motocicleta sau un ATV.

Principalele statiuni din Mykonos sunt situate pe coasta de sud: la 2 km de capitala – Ornos, la 3 km de Agios Yannis. Platis Ialos si Psaru – 3,5 km, Paranga – 5 km, Paradise – 6 km, Super Paradise – 7 km, Agrari – 10 km, Ilie – 10,5 km. Exista aproape intotdeauna un vant puternic de-a lungul coastei de nord, iar plajele sale atrag in mare parte windsurferii. Mykonos este numita „insula celor patru anotimpuri” pentru ca o poti vizita in fiecare anotimp.

Clima de aici este atat de blanda si uscata, incat iarna este bine sa te plimbi in singuratate si sa admiri peisajul, la inceputul primaverii si toamna tarziu – pentru a vedea obiectivele turistice, iar din aprilie pana in octombrie poti sa faci plaja, sa inoti sau doar sa te distrezi. La Book Travel vei gasi oferte pentru un sejur in Grecia pe insula Mykonos incepand de la 1761 euro. 

Cele mai citite articole