Clasificarea anvelopelor de vară în funcţie de tehnologii

HomeStiri

Clasificarea anvelopelor de vară în funcţie de tehnologii

Pentru o mai mare siguranţă în trafic este important dotarea autovehiculului cu anvelope potrivite sezonului în care se circulă cu acesta. Prin urmar

10 Sfaturi despre Cum să Întreții Ușile Porta Doors?
Cotațiile petrolului s-au prăbușit vineri. Cât a ajuns să coste barilul de țiței acum și care este cauza
Oferă-i mamei tale un cadou inedit de 8 martie!

Pentru o mai mare siguranţă în trafic este important dotarea autovehiculului cu anvelope potrivite sezonului în care se circulă cu acesta. Prin urmare, schimbarea anvelopelor de vară cu cele de iarnă în momentul trecerii de la un anotimp la altul este extrem de importantă.

Pe lângă siguranţa oferită de anvelopele potrivite, şi specificaţiile tehnice ale acestora sunt importante, acestea fiind, de fapt, cele care determină siguranţă. Prin urmare, se recomandă utilizarea anvelope vară în sezonul cald deoarece acestea se manevrează şi adera mai bine pe carosabil, atât umed, cât şi uscat, oferind performanţele optime la temperaturi de peste 7 grade Celsius.

De asemenea, acestea sunt proiectate special pentru a circula în condiţii de temperaturi ridicate şi foarte ridicate, asigurând o manevrabilitate rapidă şi precisă, chiar şi în virajele dificile. În plus, datorită materialului din care sunt realizate acest tip de anvelope– cauciuc mai moale –  acestea permit o abordare cu succes a întoarcerilor, virajelor sau depăşirea altor obstacole. 

Tehnologiile anvelopelor de vară

Tehnologiile utilizate la realizarea anvelopelor de vară au un rol extrem de important în obţinerea celor mai bune performanțe. Una dintre aceste tehnologii este cea Active Backing, care permite o oprire mai rapidă atât pe carosabilul uscat, cât şi pe cel umed.

Totodată, construcţia preluată din domeniul curselor de maşini are rolul de a îmbunătăţi pecizia direcţiei în viraje şi manevrabilitatea. În plus, tehnologia 3D Bubble Blade Interlocking System îmbunătăţeşte manevrabilitatea autovehiculului pe vreme uscată, în timp ce Dry Zones constă în prezenţa unor blocuri mari pe banda de rulare, la extremităţi, pentru a permite o manevrabilitate sigură pe drumuri uscate.

Cele mai citite articole

De asemenea, compusul pentru Banda de Rulare de Ultra Înaltă Performanţă, care este inspirată tot din domeniul curselor auto, contribuie la asigurarea unei tracţiuni foarte bune pe carosabil uscat. 

Top 3 anvelope de vară în 2021 

Prin urmare, anvelopele de vară de calitate trebuie să aibă următoarele caracteristici: manevrabilitate bună, frânare rapidă, stabilitate pe drum şi performanțe notabile. Astfel că, în cele ce urmează vor fi prezentate unele dintre cel mai performante astfel de anvelope ale anului 2021.

1. Anvelope de vară Michelin Energy Saver 88H – aceste anvelope au dimensiunea de 195/60/R15, fiind potrivite autovehiculelor care au aceste specificaţii în cartea tehnică. Printre avantajele cel mai importante ale acestora sunt faptul că oferă o aderentă cu solul cu 10% mai mare, asigurând astfel o siguranţă sporită, precum şi faptul că asigură o perioadă de exploatare mai mare, contribuind totodată la o economisire mai mare a carburantului.

2. Anvelope de vară Michelin Cross Climate XL 95V – principalele caracteristici ale acestora sunt amestecul de compuşi care determină o aderentă mai mare cu solul pe toate tipurile de vreme, sunt încadrate în clasa A de frânare pe suprafeţe umede şi oferă un consum optimizat de carburant.

3. Anvlope de vară Continental Eco Contact 5, 88T – acest tip de anvelope este unul foarte silenţios datorită cauciucului moale şi de înaltă calitate din care sunt confecţionate, oferind totodată siguranţă la frânare într-un design atractiv.

Cele mai citite articole