Măsuri de siguranță extremă contra Covid luate în unitățile de catering autohtone

HomeSanatate

Măsuri de siguranță extremă contra Covid luate în unitățile de catering autohtone

Chiar dacă nu există încă acum dovezi absolut certe cu privire la transmiterea noului coronavirus prin alimente, ci doar de la persoană la persoană,

Alternativa naturală la pasta de dinți: pudra cu ghimbir pentru albirea dinților
Cât timp este bine să dai lapte matern celui mic
Deficitul de vitamine: Cum se manifestă lipsa vitaminelor?

Chiar dacă nu există încă acum dovezi absolut certe cu privire la transmiterea noului coronavirus prin alimente, ci doar de la persoană la persoană, multe unități de catering au trebuit să își reproiecteze rapid meniurile. Nu mai vorbim de aceia care s-au trezit forțați să își închidă afacerile temporar (sau chiar definitiv!), având în vedere marile dificultăți pe care le presupune adaptarea la noul context pandemic 2020.

Pentru ca acest lucru să nu se întâmple cu mai multe unități, entitățile din sector au lansat recomandări care apreciază igiena, siguranța și sustenabilitatea acestor afaceri.

Vânzările față în față de produse alimentare au scăzut semnificativ, livrarea a crescut în același ritm și îngrijorările legate de igienă și sănătatea alimentară au crescut considerabil.

Printre standardele de sănătate specifice pandemiei se numără manipularea corectă a obiectelor și igiena personală a profesioniștilor HoReCa. Obiectele dintr-o bucătărie profesională, precum ustensilele și blaturile trebuie curățate cu 70% alcool sau soluție clorurată înainte de distribuire, pe fiecare schimb, dar și ori de câte ori este necesar. În plus, echipamentele de curățenie existente în bucătăria unității trebuie să fie diferite de cele utilizate în băi și vestiare.

Înainte de a pregăti efectiv mâncarea, este important ca personalul să curețe temeinic ambalajele materiilor prime alimentare, precum și mijloacele și articolele destinate pentru transportul acestora (cărucioare, lăzi etc).Toate acestea trebuie igienizate corespunzător.

Bunele practici din HoReCa includ adaptări și în partea fizică a serviciilor, precum ar fi utilizarea de protecții acrilice pe mese, blaturi, tejghele de vânzare, îndepărtarea mochetelor din spațiile accesibile clienților și personalului angajat, suporturi pentru șervețele și alte astfel de obiecte care pot servi drept vectori ai virusului Sars-Cov-2.

Iată o listă succintă de bune practici în sectorul de catering:

●               verificați dacă produsele alimentare sunt în termenul de valabilitate;

●               păstrați mediul curat, pe lângă echipamentele HoReCa ce trebuie igienizate frecvent;

●               depozitați materiile prime și produsele finite în locuri adecvate și recipiente speciale, preferabil individuale;

Cele mai citite articole

●               acordați atenție temperaturii adecvate de conservare și gătire a diferitelor materii prime alimentare;

●               folosiți apă potabilă, de preferință apă filtrată sau minerală de la mărci recunoscute;

●               spălați-vă bine mâinile și folosiți echipamente de siguranță și igienă (mănuși, măști, bonete și șorțuri);

●               împiedicați animalele de companie să treacă prin bucătăria profesională;

●               eliminați dăunătorii, precum gândacii și șoarecii.

Două echipamente profesionale care reduc la minim infectarea cu Sars-Cov-2

Mașina de spălat vase profesională

O mașină de spălat vase, precum acelea oferite de TC Romania Crown Cool, curăță bine vasele de gătit, tacâmurile, paharele și ustensilele. Ele ajută la eliminarea proliferării virusurilor și bacteriilor, inclusiv a coronavirusului. În plus, utilizarea acestora elimină necesitatea angajării unui colaborator pe postul de spălător de vase.

Unele modele ale acestui echipament igienizează și usucă vasele la temperaturi ridicate. Acest lucru garantează eliminarea aproape completă a microorganismelor prezente, pe lângă reducerea interacțiunii angajaților cu vasele, paharele, tacâmurile murdare, nefiind nevoiți nici să folosească lavete reutilizate pentru a le usca.

Cuptorul combi

Chiar și cu toată atenția personalului HoReCa, este esențial ca acum contactul uman cu materiile prime alimentate să fie cât mai redus. Mai ales în acest moment de vârf al valului 2 al pandemiei. Din acest motiv, restaurantele au adoptat strategii individualizate pentru a asigura siguranța echipei de lucru din bucătărie.

Folosind un cuptor combinat în zona de producție, este posibil să se renunțe la cuptorul convențional, grătar și tigaie, deoarece acest echipament HoReCa complex de gătit este capabil să înlocuiască singur toate aceste echipamente. Astfel, sunt necesari mai puțini bucătari pentru prepararea alimentelor, iar interacțiunea cu mai multe aparate din bucătăria profesională este centralizată într-unul singur, ceea ce diminuează riscul infectării cu coronavirus.

Dacă sunteți interesați să achiziționați echipamente HoReCa de calitate pentru afacerea dvs. de la o companie care este o referință pe piața românească de profil, contactați TC Romania Crown Cool imediat!

Cele mai citite articole