Instalațiile de drenaj şi conexiunile dintr-o baie ocupă de obicei mai puțin de 1% din suprafața sa. Însă acestea se află în centrul celor mai frecve
Instalațiile de drenaj şi conexiunile dintr-o baie ocupă de obicei mai puțin de 1% din suprafața sa. Însă acestea se află în centrul celor mai frecvente și grave probleme care decurg din scurgerile din baie. Și mai mult – consecințele neplăcute nu afectează adesea doar camera în cauză, ci dimpotrivă – se răspândesc la cele vecine, creând probleme suplimentare.
Pentru a evita toate aceste dureri de cap, este imperativ să se acorde o atenție specială procesului de hidroizolare a sifoanelor, conductelor, orificiilor de evacuare pentru elementele de instalații sanitare și a altor zone cu o concentrație de apă și umiditate reziduală şi să se apeleze la o firmă de profesionişti, așa cum sunt dezvoltatori imobiliari Bucuresti. Aceasta poate fi găsită în Registrul Constructorilor și verificată în urma recenziilor celorlalţi clienţi despre ea.
Cât de vulnerabile sunt de fapt zonele din jurul elementelor sanitare?
Baia este în contact constant cu apa curentă. Încăperea poate fi afectată de umiditatea reziduală, lipsa frecventă sau ventilația limitată, agenții de curățare agresivi etc.
Practica arată că cele mai riscante zone dintr-o baie sunt conexiunile la sifon, țevi, accesorii, colțuri, precum și îmbinările de legătură dintre pereți și podea. În aceste zone se formează cel mai adesea fisuri, care în timp încep să acumuleze umezeală.
Care sunt cauzele?
Motivul este absența sau implementarea incorectă a protecției impermeabilizante. Majoritatea specialiştilor în domeniu spun că cele mai mari și mai frecvente probleme în hidroizolația clădirilor provin din cauza erorii umane, alegerii tipului de sistem greșit pentru aplicația specifică, selectării incorecte a materialelor sau cantităţii insuficienţe a acestora (economisirea de chit, de exemplu).
Cele mai citite articole
Acesta este motivul pentru care, în ciuda dezvoltării constante a industriei construcțiilor și a producției de materiale din ce în ce mai calitative și fiabile, problemele cu umezeala continuă. Și odată ce a trecut de peretele de protecție, umezeala începe să se răspândească agresiv în toate direcțiile din structură.
- Scurgeri în baie din cauza lipsei de hidroizolație
O astfel de dezvoltare a problemei poate duce la consecințe mult mai grave, cum ar fi deteriorarea rezistenței și performanței materialelor de construcție și a elementelor structurale, decojirea sau compromiterea finisajelor (vopsea, tapet, plăci ceramice, parchet), coroziunea elementelor metalice etc.
Nimeni nu dorește că plăcile selectate cu atenție din baie, lambriurile frumoase sau tapetul de pe hol să sufere din cauza neatenției minore la detalii în impermeabilizarea țevilor din baie.
- Selectarea unei hidroizolații adecvate de înaltă calitate
Investiția în impermeabilizarea de calitate ar trebui considerată ca o asigurare împotriva costurilor viitoare de reparații. O impermeabilizare bine executată a elementelor sanitare din baie ar trebui să garanteze o funcționare fiabilă timp de 15 sau chiar mai mult de 20 de ani. Cu toate acestea, în cazurile în care hidroizolația este compromisă, această perioadă poate fi redusă semnificativ. Problema cu scurgerile poate apărea în primul an, aducând cu sine nevoia de reparații costisitoare și consumatoare de timp.
Și nimeni nu dorește să-și renoveze noua baie din cauza alegerii unui strat de impermeabilizare de calitate slabă sau a unei instalări necorespunzătoare.