Vești bune: ești însărcinată! Ce faci mai departe? În general, tuturor femeilor gravide li se spune să aibă grijă de ele pentru a crește un bebeluș s
Vești bune: ești însărcinată! Ce faci mai departe? În general, tuturor femeilor gravide li se spune să aibă grijă de ele pentru a crește un bebeluș sănătos. Descoperă câteva sfaturi care te vor ajuta să ai o sarcină ușoară și un bebeluș sănătos!
Ai grijă la dietă pe perioada sarcinii
Există o mulțime de mituri despre ce ai voie să mănânci și ce nu. De aceea, dacă ești sănătoasă tun, dieta ta nu ar trebui să se schimbe cu nimic. Doar în cel de-al treilea trimestru ai nevoie de calorii suplimentare – aproximativ 200 calorii pe zi.
La fel ca în cazul unei persoane care nu este însărcinată, ai nevoie de o dietă bazată pe fructe și legume, cei doi litri de apă zilnic și mișcare.
Ferește-te de răceli și alte afecțiuni
Femeile însărcinate nu au voie să ia o gamă largă de medicamente, cu atât mai puțin antibiotice. De aceea, va trebui să te ferești de tot ce înseamnă răceli. Răceala în timpul sarcinii va afecta creșterea și sănătatea bebelușului. Tot ce poți face este să bei ceaiuri, dar, de asemenea, nu poți bea orice tip. Cel mai bine este să previi decât să tratezi anumite răceli la care știi că ești predispusă.
Renunță la alcool și țigări
Probabil știi deja că fumatul și alcoolul fac rău bebelușului pe perioada sarcinii. Dacă nu știai, fumatul poate aduce bebelușului malformații și contribuie la o natalitate scăzută.
Este esențial să te oprești din fumat imediat ce ai aflat că ești însărcinată. Despre alcool se vorbește destul de mult, dar ceea ce este sigur este faptul că mărește șansele de a pierde sarcina și poate duce la defecte din naștere.
Ia suplimente pe perioada sarcinii
Cele mai citite articole
Dacă te documentezi, poți găsi o mulțime de informații despre suplimentele care sunt benefice bebelușului. Rolul acestora este să îți aducă tot ceea ce ar trebui să primești de la o dietă sănătoasă și variată.
Experții recomandă să iei acid folic zilnic, 400 micrograme pe zi până în săptămâna cu numărul 12 de sarcină. Mai mult, ai nevoie de 10 micrograme de vitamina D pe perioada sarcinii pentru ca bebelușul să aibă un nivel suficient de calciu.
Mișcarea este importantă
Chiar dacă în timpul sarcinii nu te gândești la exerciții, acestea sunt necesare. Te pot ajuta să-ți crești rezistența în timpul sarcinii, dar mai ales te pregătesc pentru perioada maternității. Exercițiile mai au avantaje: îți dau energie și o stare generalizată de bine.
Iată ce exerciții poți încerca:
- Exercițiile pelviene pe saltea
- Mersul pe jos
- Înotul
- Te poți juca alături de copii
Mergi la doctor regulat
În timpul sarcinii, medicul devine una dintre cele mai importante persoane din viața ta. Pentru a avea o sarcină lipsită de complicații, va trebui să mergi la doctor regulat.
Acesta te va consulta și examina pentru a se asigura că totul este în regulă. Mai mult, îți va oferi sfaturi despre cum să te menții sănătoasă și va program și efectua ecografii pentru a verifica starea de sănătate a bebelușului.
Perioada sarcinii tale ar trebui să fie una minunată și lipsită de complicații. De aceea este bine să ai grijă de tine acasă și când simți că este ceva în neregulă să mergi la medic.