Jocuri care dezvoltă gândirea abstractă la copii

HomeDiverse

Jocuri care dezvoltă gândirea abstractă la copii

Trecerea de la gândirea logică la cea abstractă este un proces lin. Dezvoltarea gândirii abstracte de la o vârstă fragedă trebuie să ocupe un loc maj

Marcel Ciolacu – studii
Alegerea cutiilor potrivite pentru bauturile potrivite
Diana Sosoaca – sot

Trecerea de la gândirea logică la cea abstractă este un proces lin. Dezvoltarea gândirii abstracte de la o vârstă fragedă trebuie să ocupe un loc major în formarea copiilor, deoarece o astfel de abordare facilitează planificarea, organizarea, găsirea de soluții neașteptate și găsirea unor căi neobișnuite de ieșire din situații Aşadar, este bine că părinţii să dezvolte la copii acest tip de gândire, încă de  la o vârstă fragedă.

Idei de jocuri pentru copii legate de promovarea gândirii abstracte

  • Piese magnetice pentru imagini abstracte: jocul le permite copiilor să aranjeze piesele, 

formând imagini abstracte pe baza unor modele sau să creeze variante complet noi. Astfel de jocuri dezvoltă percepţia, imaginația și, de asemenea, îmbunătățesc procesul de luare a deciziilor – este importantă potrivirea pieselor, astfel încât să se obțină rezultatul dorit.

  • Forme geometrice din lemn: scopul acestui joc este de a folosi un șablon pentru a 

desena diverse figuri de obiecte sau animale – rațe, castele și multe altele. Dar asta nu este tot! În afară de faptul că imaginația poate fi investită în figuri, datorită formelor geometrice utilizate, copilul are ocazia să se familiarizeze cu elementele de bază ale uneia dintre cele mai importante secțiuni din matematică – geometria.

  • Puzzle-uri magnetice: aceasta este o opțiune pentru cei mai mici copii – cei de 

grădiniţă. Nu este niciodată prea devreme pentru a oferi unui copil un puzzle și a-i deschide ochii către lumea logicii. Pe lângă dezvoltarea coordonării mână-ochi, puzzle-urile stimulează imaginația spațială, memoria și concentrarea copiilor. Practicarea acestor jocuri în grup, în cadrul centrului educaţional Seva Edu, sporește abilitățile sociale și integrative pentru comunicare și interacțiune ale copiilor.

Jucăriile s-au concentrat pe dezvoltarea abilităților matematice

Cele mai citite articole

Cu greu există un adult căruia, în copilărie, nu i s-a spus de multe ori că matematica se învață numai prin practică și rezolvarea problemelor. Deși la momentul respectiv părea deranjant, acum toţi părinţii pot confirma adevărul acestei afirmații. Așadar, un joc cu profil matematic este indicat pentru dezvoltarea abilitaţilor în acest domeniu. Dacă se reuşeşte direcționarea interesului unui copil în rezolvarea problemelor matematice, atunci, în mod sigur, acesta va deveni un copil minune al matematicii.

  • Joc educativ Montessori din lemn “Învăţam Matematica”

Este un joc educativ, inteligent şi potrivit pentru orice copil dornic să înveţe într-un mod plăcut şi distractiv tainele matematicii. Acest joc dezvoltă nu numai memoria, ci și percepția.

  • Matematica – joc de perete

 Un cadou potrivit pentru orice elev din clasa I care introduce creativ copilul în numere și serii numerice. Acest cadou este potrivit și pentru utilizarea pe termen lung. Dacă copilul cunoaște deja bine numerele, poate efectua exerciții mai grele, cum ar fi adunarea și scăderea sau înmulțirea și împărțirea.

  • Tabel de înmulțire

Tabelul de înmulțire este sigur pentru copiii de peste 3 ani și este un instrument didactic pentru clasa a II-a. Tabelul este pentru înmulțirea numerelor de la 1 la 10. Este extrem de ușor pentru copil să învețe tabla înmulțirii cu acest material vizual, deoarece include în mod activ memoria vizuală în procesul educațional. 

Cele mai citite articole