Amenajarea unui apartament sau a unei case poate necesita mult timp investit și îți poate da multe bătăi de cap. De aceea, planificarea și alegerea u
Amenajarea unui apartament sau a unei case poate necesita mult timp investit și îți poate da multe bătăi de cap. De aceea, planificarea și alegerea unui decor inteligent va face o diferență fantastică în fiecare colțișor din casă, inclusiv atunci când vorbim de o bucătărie de mici dimensiuni. Având în vedere că este locul în care își vei petrece o bună parte din timp, îți vei dori ca aceasta să fie una în care să ai spațiu de mișcare și un loc în care să gătești cu drag.
Iată tot ce este important să știi atunci când redecorezi:
1. Alege culorile potrivite
O cameră mică are nevoie de puțin ajutor pentru a deveni mai luminoasă. De aceea, poți alege să folosești culori cât mai deschise, cum ar fi: nude, alb, galben – dacă ești mai îndrăzneață sau poți alege clasica culoare „cafea cu lapte”. Pe lângă asta, dacă îți dorești însă o pată de culoare, alege să decorezi doar un singur perete cu o nuanța mai închisă: gri, maro închis sau chiar verde.
2. Spații de depozitare
E de la sine înțeles faptul că într-o bucătărie ai nevoie de spații de depozitare pentru a-ți pune ustensilele și vesela. De aceea, atunci când realizezi sau cauți mobilierul de bucătărie optează pentru cel care îți oferă cât mai multe sertare și dulapuri, și, fiind vorba de o încăpere mică, optează pentru cel care îți utilizează și spațiu pe vertical, astfel încât să nu pierzi nimic.
3. Electrocasnice incorporabile
Cele mai citite articole
Pe lângă spațiile de depozitare, e necesar ca mobilierul tău să fie realizat în așa fel încât să îți mascheze și electrocasnicele. Dacă până acum nu aveai astfel de dispozitive, e timpul să le înlocuiești: spre exemplu optează pentru un cuptor incorporabil nou de la Sensodays.ro, precum și pe pentru o plită separată. Pe lângă faptul că îți vor optimiza spațiul, acestea vor da și un look mult mai fresh și mai modern.
4. Mobilier rabatabil
În ceea ce privește masa și scaunele din bucătăria ta, cea mai bună soluție pentru spațiul tău este mobilierul rabatabil. Acestea pot fi deschise atunci când ai nevoie de ele sau când îți dorești să iei masa, însă atunci când gătești ele nu îți vor sta în cale.
5. Nu depozita lucruri inutil
Un aspect de aur al spațiilor mici și a creării senzației de spațialitate este să nu depozitezi și să nu aglomerezi spațiul cu lucruri de care nu ai nevoie. Astfel, încearcă pe cât posibil să păstrezi doar ustensilele și vasele de care ai nevoie, iar pe restul le poți dona sau le poți depozita în pod.
Amenajarea unei bucătării de mici dimensiuni nu este atât de dificilă pe cât ai crezut. Trebui doar să ai o planificare eficientă, să ții cont de lucrurile esențiale pentru optimizarea spațiului, să ai grijă la culorile pe care le alegi și să dai liber creativității. Astfel, cu siguranță, bucătăria va deveni una din încăperile favorite din casă.
Sursa foto: Unsplash.com