Cum faci primii pasi in mediul de afaceri si infiintezi firma ta?

HomeDiverse

Cum faci primii pasi in mediul de afaceri si infiintezi firma ta?

Primul pas, imperios, spre a demara legal o afacere, este procedura de infiintare firma. Infiintarea unei firme nu garanteaza totusi ca ideea ta d

Jocuri care dezvoltă gândirea abstractă la copii
Ana Birchall – sot
Nicolae Ciuca – parinti

Primul pas, imperios, spre a demara legal o afacere, este procedura de infiintare firma.

Infiintarea unei firme nu garanteaza totusi ca ideea ta de business va fi un  real succes si in nici un caz nu inseamna ca daca ai indeplinit acest pas ai devenit un antreprenor, insa aceste aspecte reprezinta conditii necesare si reprezinta primul pas facut pe drumul spre antreprenoriat.  

Deodata cu procedura de infiintare firma, cu siguranta te vei lovi si de birocratie, contabilitate, raportari, tot felul de autorizari de la diverse institutii. 

In Romania, procedura de infiintare firma este greoaie, istovitoare si deseori se intampla sa te lovesti de tot felul de piedici pana sa ajungi la rezultatul dorit. 

Administrarea unei afaceri poate fi dificila, indiferent ca este o afacere mica, medie sau de mare dimensiune, cu multi angajati. 

Procesul prin care se infiinteaza o firma este unul destul de dificil, care presupune nervi de nervi, chiar daca in ultimii ani a devenit din ce in ce mai cunoscut conceptul de infiintare firma online.

Din acest motiv Your-Consult vine cu solutii si raspunsuri la toate problemele aparute si la toate intrebarile care poate pareau fara raspuns. Ei va ofera sprijinul necesar spre a-ti atinge toate obiectivele de afaceri.

Exista mai multe tipuri de entitati juridice din care se poate alege varianta cea mai potrivita in  functie de tipul de afacere dorit. Poti selecta dintre infiintare S.R.L, infiintare P.F.A, infiintare I.I, infiintare I.F, infiintare S.A , chiar  infiintari ONG-uri, fundatii, asociatii etc. 

Cel mai comune entitati juridice sunt PFA-urile si SRL-urile, deoarece ofera cea mai mare flexibilitate si pot fi infiintate relativ usor iar conditiile de infiintare care trebuie indeplinite sunt mult mai facil de atins de viitorii asociati, fondatori etc. 

Cele mai citite articole

Dupa ce selectezi varianta cea mai avantajoasa din toate punctele de vedere, poti trece la urmatorul pas, adica cel in care pregatesti toate acele acte necesare deshidere firma, acte necesare P.F.A, acte necesare S.R.L etc. 

Aveti aici o scurta lista ce cuprinde acte necesare infiintare firma:

• Copii dupa actele de identitate ale asociatilor, fondatorilor, etc;

• O copie dupa actul de spatiu in care firma urmeaza sa isi stabileasca sediul social. Sediul social reprezinta domiciliul firmei, acel loc unde va sosi toata corespondenta si actele juridice ale companiei. Aici ai mai multe posibilitati, inclusiv ca serviciul de gazduire sediu social sa se faca la cabinetul unui avocat, insa dezavantajul acestui aspect este faptul ca nu se poate intrerpinde aceasta actiune pe o perioada mai mare de 12 luni;

• Actul constitutiv;

• Contractul de comodat care va fi intocmit pe baza actului de spatiu;

• Diverse declaratii ale asociatilor si ale administratorilor;

• Specimen de semnatura al administratorului;

• Documente care atesta pregatirea sau experienta profesionala, asta doar in cazul in care ai optat pentru I.I, I.F sau P.F.A. 

Pentru infiintare firma ai doar doua optiuni: 

1. Fie apelezi la o firma de consultanta, cum e Your-Consult, care se va ocupa de toata procedura istovitoare de infiintare firma, in acest caz este necesar doar sa pui la dispozitie un dosar ce contine acte necesare deshidere firma.

2. Fie te ocupi de toata procedura greoaie singur, care este mai putin costisitoare dar care consuma mult mai mult timp, nervi, deplasari inutile si care presupune piedici constante. 

Cele mai citite articole