Cum găsești laptele praf cel mai bun pentru copilul tău

HomeSanatate

Cum găsești laptele praf cel mai bun pentru copilul tău

Astăzi, diverse formule de lapte praf pentru sugari sunt fabricate de producători de peste tot din lume. Tocmai de aceea, găsim aceste alimente din c

Cand este necesara extractia molarului? Iata ce trebuie sa stii despre maseaua de minte!
Sfaturi utile despre cum să vă pregătiți grădina atunci când obțineți un câine
5 sporturi recomandate pentru persoanele care acuză dureri de spate

Astăzi, diverse formule de lapte praf pentru sugari sunt fabricate de producători de peste tot din lume. Tocmai de aceea, găsim aceste alimente din ce în ce mai populare pentru bebeluși atât peste Ocean,  dar și în toate țările din Europa, în Asia, precum și în celelalte zone de pe glob. 

Principalele tipuri de lapte praf și diferențele dintre ele

După compoziția lor, produsele lactate (uscate și lichide) înlocuitoare de lapte matern sunt împărțite în două grupe majore:

–   amestecuri adaptate (ce au aproximativ aceeași compoziție pentru laptele matern la femei);

–   amestecuri parțial adaptate (ce diferă într-un grad mai mare sau mai mic de compoziția laptelui matern.)

Marea majoritate a formulelor pentru sugari se bazează pe lapte integral sau degresat. De asemenea, mai sunt cunoscute compoziții de formule ceva mai diferite de laptele matern pe bază de lapte de soia, lapte de capră etc. 

În ceea ce privește modul de preparare a formulelor de lapte pentru copii, găsim două categorii de formule: 

●  uscate (amestecuri de pulberi care trebuie diluate cu apă în proporțiile corecte sau fierte în funcție de metoda de fabricație);

●  sub formă lichidă (amestecuri gata preparate ce permit hrănirea directă a bebelușului și care trebuie doar încălzite la temperatura potrivită).

Atunci când aleg formula potrivită pentru bebelușul lor, părinții ar trebui să țină cont de faptul că există formule înlocuitoare ale laptelui matern care sunt:

●  standardizate (amestecuri adaptate din lapte de vacă, destinate hrănirii copiilor);

●  specializate (amestecuri speciale care sunt destinate doar anumitor categorii de bebeluși: de exemplu, unele pentru micuții care suferă de alergii alimentare, altele pentru copilașii prematuri și/sau subponderali, iar anumite formule pentru bebelușii cu indigestii etc.).

Cum pot face economii părinții la achiziționarea de înlocuitori ai laptelui matern? 

Cele mai citite articole

Formulele pentru sugari diferă nu doar în ce privește compoziția pe care o au, dar și prin prețul de comercializare, motiv pentru care părinții uneori sunt derutați și nu știu cum pot economisi bani când le achiziționează.

Dacă un sugar are nevoie de un amestec special de lapte praf, această formulă costă întotdeauna mult mai mult decât o formulă de lapte praf normală. Tocmai de aceea, când se confruntă cu o astfel de chestiune delicată referitoare la alimentația celui mic, părinții ar trebui ca să fie îndrumați cel mai bine de către un medic și să nu se aventureze în alegerea personală, fără discernământ, a celor mai produselor mai ieftine sau celor mai scumpe de pe piață (după caz!).

Doar dacă copilul nu are contraindicații pentru nicio componentă a amestecurilor, atunci părinții pot alege cel mai avantajos produs de acest gen: atât pentru ei înșiși (ca preț), dar mai ales pentru copil. 

Câteva sfaturi pentru alegerea celui mai potrivit lapte praf pentru copilul tău la preț bun 

Dacă sugarul nu are probleme, este sănătos, se poate alege dintre mai multe produse care au o compoziție similară (diferența fiind doar de brand).

Cum se ia cea mai bună decizie de cumpărare?

În primul rând este necesar ca părinții să își noteze prețurile formulelor pentru sugari de la diferite companii prezente în magazine și farmacii, precum și greutatea amestecurilor din cutie.

Calculând cât trebuie să se plătească pentru 30 de grame de amestec uscat, se poate compara astfel prețul diferitelor mărci și alegeți cel mai profitabil produs de acest gen.

Desigur, este necesar să se țină seama de vârsta copilului și să se stabilească foarte clar cât trebuie să utilizeze amestecul înainte de a trece la altul, precum și să se verifice cu atenție durata de valabilitate a formulei de lapte praf alese.

Când se depozitează preparate pentru sugari, este necesar să se respecte toate condițiile scrise pe etichetă de către producător, astfel încât laptele praf să fie bun de consum în termenul de valabilitate indicat, să nu fie nevoie a fi aruncat pentru că a expirat sau s-a deteriorat din pricina umezelii sau altor cauze.

A nu se uita nici faptul următor: cel mai scump lapte praf nu înseamnă absolut deloc cel mai bun lapte praf în toate cazurile!

Un magazin online specializat de unde puteți cumpăra diferite formule pentru sugari la un preț convenabil este elaptepraf.ro. Accesați-l chiar acum!

Cele mai citite articole