Gingivita este un stadiu precoce, ușor a bolii gingivale. Este important să observi semnele gingivitei, deoarece îți permite să acționezi rapid și să
Gingivita este un stadiu precoce, ușor a bolii gingivale. Este important să observi semnele gingivitei, deoarece îți permite să acționezi rapid și să previi dezvoltarea bolii gingivale înainte ca starea să se înrăutățească. Dacă nu este tratată, gingivita se poate transforma în parodontită, care este o boală acută și ireversibilă a gingiilor și este cea mai frecventă cauză a pierderii dinților la adulți. Vestea bună este că îmbunătățirea igienei orale poate ajuta la combaterea gingivitei și la menținerea gingiilor în stare excelentă. Prin urmare, este vital să urmărești semnele gingivitei, astfel încât să oprești dezvoltarea bolii gingivale.
4 simptome ale gingivitei
Unul dintre primele simptome ale bolii gingivale pe care le poți experimenta este sângerarea gingiilor. Gingiile sănătoase nu sângerează. Prin urmare, dacă observi sânge atunci când te speli pe dinți sau folosești ața dentară, poate fi un semn de gingivită. Chiar dacă observi sângerări doar ocazional, nu ignora acest lucru, deoarece poate fi un semn că dezvolți o boală a gingiilor.
Există multe cauze care pot duce la respirație urât mirositoare (halitoză). Se poate datora unui lucru pe care l-ai mâncat sau că nu ai grijă de dinți și gingii, dar poate fi, de asemenea, un semn precoce al gingivitei.
Cele mai citite articole
Acest lucru se datorează faptului că bacteriile asociate bolii gingivale emit, de asemenea, un miros neplăcut atunci când particulele alimentare se descompun în gură. Respirația urât mirositoare este o afecțiune deranjantă și neplăcută, dar poate fi și un semn de avertizare că dezvolți o boală a gingiilor.
Gingiile tale ar trebui să arate roz și ferm. Acordă atenție acestui lucru data viitoare când te speli pe dinți și dacă ai gingii roșii, umflate și inflamate, acesta poate fi un simptom al gingivitei.
Uită-te în oglindă și vezi dacă gingiile se retrag. Acest lucru se întâmplă atunci când gingia începe să se îndepărteze de dinți, expunând rădăcina de dedesubt. Este posibil să observi că dinții tăi par mai lungi decât de obicei sau poți simți o incizie în care gingia și dintele se întâlnesc (linia gingiei). Un alt semn al retragerii gingiei poate fi sensibilitatea dinților. Recesiunea gingiilor este relativ frecventă. Dacă observi că gingiile sunt retrase, atunci este timpul să afli care este cauza și ce poți face pentru a preveni agravarea stării.
Gingivita nu este de obicei dureroasă. De obicei, durerea din gingii este cauzată de altceva – poate de o tehnică de periaj proastă sau de un abces dentar. Dacă gingiile sunt sensibile și dureroase, discută cu medicul dentist pentru a afla ce cauzează problema. Poți opri dezvoltarea bolii gingivale într-un stadiu incipient, dar în timp, dacă nu iei măsuri, se poate transforma în parodontită și chiar pierderea dinților. Cel mai bun lucru pe care îl poți face, este să vă vizitezi medicul dentist.