Problemele psihice, psihologice, crizele de viață sau orice altă problemă mentală reprezintă un moment profund de cotitură pentru toți cei afectați,
Problemele psihice, psihologice, crizele de viață sau orice altă problemă mentală reprezintă un moment profund de cotitură pentru toți cei afectați, dar și pentru cei din jur. Scopul unui cabinet psihiatrie in Bucuresti este de a te însoți și a te sprijini în această fază dificilă. Medicul psihiatru Mihaela Dumitru elaborează strategii de soluție adecvate împreună cu pacientul în cauză și acoperă calea terapeutică, pentru a schimba situația existentă în direcția obiectivelor convenite.
Este important pentru psihiatru să examineze mai întâi în detaliu zona vieții persoanei afectate, pentru a face apoi un diagnostic întemeiat. Apoi, în cooperare cu pacientul selectează cea mai potrivită metodă de terapie pentru situația sa. Terapia se bazează pe o abordare adaptată individual, luând în considerare constatările științifice respective.
Promovarea durabilă a sănătății
Valorile fundamentale sunt stabilirea unei psihiatrii deschise, contemporane, în rețea și comunitare, precum și evitarea stigmatizării persoanelor bolnave mintal. Activitatea medicului psihiatru vizează nu numai gestionarea bolilor acute, ci și promovarea durabilă a sănătății. Scopul tuturor acestor eforturi este îmbunătățirea pe termen lung a calității vieții persoanelor bolnave mintal, care se încredințează cabinetului psihiatric în București.
O cooperare de încredere cu pacienții și rudele acestora, precum și cu instituțiile cu care lucrează în afara cabinetului, este o condiție indispensabilă. Pentru a realiza acest lucru, sunt necesare deschidere, transparență și acceptare.
Înțelegerea presupune că mediul are un efect semnificativ asupra procesului de tratament și, prin urmare, trebuie conceput astfel încât să promoveze sănătatea. Cabinetul de psihiatrie București este un spațiu transparent, armonios și colorant, proiectat în conformitate cu descoperirile psihologiei moderne a percepției.
Psihiatrie pentru persoanele în vârstă
Cele mai citite articole
Pentru pacienții mai în vârstă cu tulburări mentale – cum ar fi depresia de vârstă, tulburările de anxietate, sindromul de demență, Alzheimer, stările de confuzie și riscul de sinucidere – medical psihiatru oferă tratament complet și diagnostic cu opțiunea de îngrijire ambulatorie de urmărire.
Accentul tratamentului este persoana în vârstă afectată cu istoricul său personal, relațiile actuale și nevoile individuale. Tratamentul are loc într-o atmosferă deschisă, acceptantă și apreciativă. Forma de tratament depinde de tipul și severitatea bolii și se bazează pe nevoile terapeutice ale fiecărui pacient.
Se pune un accent deosebit pe promovarea abilităților existente ale celor afectați și astfel, menținerea sau restabilirea independenței cât mai mult posibil. Rudele și îngrijitorii sunt incluși în tratament de la început. Ofertele includ, de exemplu, terapie ocupațională, grupuri de discuții, antrenament zilnic pentru a recâștiga abilitățile pierdute, memorie și antrenament de concentrare.
Cei aflați în criză psihotică sunt tratați și însoțiți în funcție de nevoile lor individuale. Caracteristic pentru această formă de boală, este mai presus de toate o frământare în simțire și gândire.
Drept urmare, oamenii devin străini de ei înșiși și de mediul lor într-o criză psihotică. Semnele tipice ale acestui lucru sunt iluziile și halucinațiile. În acest caz, accentul este pus pe negocierea cu pacientul, nu pe tratarea acestuia.