HomeStiri

Cum ne pregătim grădina în luna februarie și un set de păreri de la Grădinamax

Anul abia a început, vremea este destul de rece, așa că nu ne prea gândit la activități de grădinărit încă. Dar, așa cum arată următoarele păreri de

Gabriela Firea: ”Nu candidez la șefia PSD. Vreau să mă dedic în totalitate Primăriei”
Cum poți face o impresie bună asupra clienților încă de la prima întâlnire?
Cotațiile petrolului s-au prăbușit vineri. Cât a ajuns să coste barilul de țiței acum și care este cauza

Anul abia a început, vremea este destul de rece, așa că nu ne prea gândit la activități de grădinărit încă. Dar, așa cum arată următoarele păreri de la Grădinamax, ne putem pregăti grădina chiar din luna februarie. Ce înseamnă asta și ce poți face în acest sens, vei afla în acest articol.

Dacă ești genul care să crească plantele de la semințe sau îți dorești să încerci soiuri noi, ce nu se găsesc sub formă de răsad, plantarea semințelor trebuie făcută timpuriu. Astfel, plantele vor fi suficient de mari pentru a fi plantate în grădină când vremea va fi prielnică. Bineînțeles, când vorbim de plantarea semințelor în luna februarie, vorbim de o plantare la interior sau în solarii protejate de îngheț. Plantarea semințelor în februarie va permite acestora să germineze și plantelor să se dezvolte suficient pentru a prinde începutul primăverii în formă optimă.

gradinamax - pregatire gradina in februarie
  • Începem să ne facem planul pentru grădină

Știi ce soiuri dorești să plantezi anul acesta? Câte plante din fiecare soi vei planta? Plantele au germinare și creștere rapidă, sau au nevoie de ceva mai mult timp pentru a crește și produce fructe? Cum vei amplasa plantele în grădină, pentru ca fiecare să primească o porție optimă de soare?

Sunt câteva întrebări la care trebuie să răspunzi cât de curând, pentru a știi ce ai de făcut. Dacă în aprilie vei dori noi soiuri de roșii în grădină, spre exemplu, singurul lucru pe care îl poți face e să vezi ce fel de răsaduri găsești la comercianții de specialitate. Va fi destul de târziu să sădești semințe, pentru că tomatele au creștere lentă și nu vei apuca prea mult să te bucuri de fructe.

Așadar, roșiile sunt printre plantele ce pot fi plantate cam de prin februarie. La fel și soiurile de ardei, gogoșari, vinete, dar și plante ornamentale, precum petunii și mușcate. În acest mod, micile plante vor fi suficient de viguroase pentru a fi plantate în grădină sau jardiniere când vremea va fi suficient de caldă. 

Cele mai citite articole

Singura condiție e să ai spațiu suficient unde poți pune răsadnițele cu semințe. La început acestea vor avea nevoie de căldură și umiditate. Apoi, după ce plantele răsar, de lumină. Bineînțeles, vasul trebuie să fie suficient de mare pentru planta în dezvoltare. Dacă acesta devine prea mic, va fi necesar să transplantezi micile plante în ceva mai încăpător.

  • Procurăm materia primă

Atunci când îți faci planul pentru grădină, stabilești și ce plante vei crește și câte vor încăpea în grădina ta (s-ar putea să fie nevoie de măsurători pe teren). Poți face și un pic de cercetare înainte, pentru a descoperi noi soiuri ce te-ar încânta să le cultivi. La Grădinamax găsești o gamă largă de semințe, atât de legume, cât și de fructe, flori și plante aromatice sau decorative. Descoperă catalogul de produse și vezi cu ce ți-ai putea îmbogăți colecția de plante din grădină. 

Depozit Gradinamax

It

În afară de semințe, vom avea nevoie și de substrat potrivit pentru germinarea semințelor și sprijinul plantelor în dezvoltare. Vei găsi substratul ideal pentru răsaduri în magazinele de specialitate sau la Grădinamax. Apoi, va fi necesar sa ai recipiente. Răsadnițele de plastic sunt cele mai comune și răspândite, dar se pot găsi, mai nou, și răsadnițe de carton, mai prietenoase cu mediul.

Ne putem face rost și de îngrășământ, organic de preferat, deși nu vom avea imediat nevoie de acesta. De regulă, substratul pentru răsaduri este îmbogățit cu materie organică (va fi menționat acest lucru pe ambalaj) ce va dura aproximativ 6 săptămâni, după răsărirea plantei. 

După ce avem toate acestea, ne putem apuca de lucru, dar nu mai devreme de luna februarie. În caz contrar, există riscul ca plantele să crească tulpini subțiri și foarte lungi, ceea ce le va face greu de gestionat până la plantare în grădină, dar și la plantare. În rest, ține cont de aceste păreri oferite de Grădinamax, iar la startul sezonului vei fi pregătit(ă) să începi așa cum trebuie.

Cele mai citite articole