Pentru orice prezentare de succes în cadrul unei companii sau în sala de curs, vizualizarea este esenţială, de aceea folosirea unui flipchart este ma
Pentru orice prezentare de succes în cadrul unei companii sau în sala de curs, vizualizarea este esenţială, de aceea folosirea unui flipchart este mai mult decât importantă. Popularul flipchart este un instrument de informare, de prezentare, de organizare şi management al timpului ce ajută utilizatorii să se concentreze asupra task-urilor pe care le au de făcut şi asupra prezentării într-un mod cât mai benefic şi mai interesant cu putinţă.
Avantajele unui flipchart
Pentru orice reprezentanţi al companiilor care pun accent pe munca în echipă, pe prezentările făcute cu mult simț de responsabilitate, flipcharturile prezintă următoarele avantaje şi aduc următoarele beneficii:
- eforturile sunt minime în pregătirea respectivelor prezentări;
- flipcharturile sunt uşor de folosit;
- riscul de avarii tehnice este minim, comparativ cu folosirea unui proiector;
- flipchartul nu presupune o investiţie prea mare;
- avantajează munca în echipă;
- poate fi folosit în orice circumstanţe, fiind extrem de mobil;
- este perfect pentru prezentări pregătite dinainte sau chiar spontane;
- utilizatorii pot afişa informaţiile succesiv;
- există mai mult spaţiu disponibil comparativ cu alte medii de prezentare;
- este uşor de transportat şi foarte flexibil de plasat în cameră;
- se poate folosi în mod versatil atât pentru prezentare, cât şi pentru planificare şi învăţare;
- stârneşte interesul publicului;
- atinge efect maxim cu efort minim;
- este disponibil în mai multe variante pe piaţă;
- conţinutul poate fi dezvoltat împreună cu participanţii.
În ce situaţii se dovedeşte un flipchart a fi foarte util?
Cele mai citite articole
Un flipchart se va dovedi a fi foarte util în numeroase situaţii precum:
- explicaţii suplimentare în şedinţele pe echipe, astfel încât să se poată atrage atenţia asupra subiectului;
- prezentarea de idei în mod facil şi eficient, care să rămână în memoria participanţilor;
- prezentarea lecţiilor de şcoală sau cursurilor de facultate, flipchartul fiind din ce în ce mai folosit de către profesori comparativ cu tabla clasică;
- brainstorming, flipchartul fiind un suport excelent pe care toată lumea îşi poate expune ideile, fluxul de idei fiind mai mare atunci când angajaţii lucrează împreună pentru a le crea.
Fără doar şi poate, flipchartul este un echipament ideal în orice sală de curs sau de şedinţe, fiind modern, eficient, uşor de întreţinut şi ieftin. Flipchartul poate fi fix sau portabil, de tip şevalet sau reglabil, repezentand soluţia excelentă pentru cei ce vor o modalitate portabilă, uşor de transportat pentru întâlniri în orice loc, nu numai la birou.
Cu ajutorul flipchartului pot participa la discuţie şi la prezentare toţi participanţii la şedinţă. Aceasta este o metodă foarte des folosită în marile corporaţii unde ideile trebuie să fie implementate cu mult simț de răspundere, iar în acest sens trebuie notate undeva vizibil. Interacţiunea cu flipchartul poate modifica percepţia unei persoane asupra întregii acţiuni, iar scrisul de mână rămâne o activitate pe care creierul o apreciază, chiar dacă în unele situaţii şi în unele săli de curs sau de şedinţe, flipchartul este înlocuit de mijloacele electronice moderne.