Supa de pui – gustul copilăriei într-o singură lingură

HomeSanatate

Supa de pui – gustul copilăriei într-o singură lingură

Unul dintre preparatele copilăriei noastre este fără doar și poate supa de pui pregătită mereu cu dragoste de mămici și bunici. Lasă-te purtat în tre

Ceaiul de lavandă perfect pentru dureri de cap și insomnie
Implanturi Dentare într-o Zi: Cum Fast and Fixed Schimbă Jocul
Vizitele anuale la dentist – de ce nu trebuie să le ignori

Unul dintre preparatele copilăriei noastre este fără doar și poate supa de pui pregătită mereu cu dragoste de mămici și bunici. Lasă-te purtat în trecut și delectează-te cu o rețetă delicioasă cum numai acasă puteai savura.

Rețeta este cât se poate de simplă, ai nevoie doar de câteva ingrediente și în mai puțin de o oră totul este gata. Supa este un preparat natural, sănătos care poate fi servită inclusiv în momentele de răceală ajutând la refacerea organismului datorită numărului mare de nutrienți și vitamine.

Lista de ingrediente

·                 o jumătate de carcasă de pui (spate, aripi);

·                 pipote și inimi (după preferință);

·                 rădăcinoase (pătrunjel, păstârnac și țelină);

·                 ceapă;

·                 morcovi;

·                 tăieței de casă (au un gust mult mai bun decât cei din comerț);

·                 condimente (sare, piper);

·                 puțină verdeață

Modalitate de preparare

Cele mai citite articole

Carcasa de pui împreună cu pipotele, inimile și o ceapă curățată, dar întreagă, se pun la fiert într-o oală cu apă în care a fost adăugată și o linguriță de sare. Se lasă totul la fiert până când începe să se formeze spuma care trebuie ulterior îndepărtată cu ajutorul unei linguri sau a unei spumiere.

Rădăcinoasele împreună cu morcovul se curăță și se taie cubulețe. Acestea se adaugă în oală după aproximativ de 30 de minute, timpul de gătire fiind mult mai scurt decât în cazul cărnii de pui. Întotdeauna legumele se pun mai târziu la fiert, în caz contrar se vor găti mult prea mult, își vor pierde vitaminele și nu vor mai avea niciun gust. După aproximativ 10 minute de la adăugarea legumelor, se pune o mână de tăiței de casă în oală și se îndepărtează ceapa.

Supa se mai lasă pe foc încă 10 minute, iar la final se adaugă puțin pătrunjel tocat pentru un plus de gust. Înainte de a fi servită, ar trebui lăsată să se odihnească pe aragaz cel puțin 10-15 minute in așa fel încât aromele să se întrepătrundă cât mai bine.

Sfaturi utile pentru o supă delicioasă

·                 Pentru ca supa să fie cât mai limpede, ar trebui fiartă la foc mic;

·                 Spuma din supă trebuie obligatoriu îndepărtată pentru că schimbă radical gustul, dar și aspectul preparatului;

·                 Lichidul se poate strecura la final pentru mai multă claritate;

·                 Pentru un plus de savoare, poți adăuga aproape de final un cățel mic de usturoi;

·                 Supa de pui se poate servi alături de puțină pâine și niște ardei iuți;

·                 Evită bazele pentru mâncare din comerț, folosește din abundență legume și condimente naturale pentru un preparat sănătos și gustos;

·                 Asigură-te că ingredientele folosite sunt cât mai naturale, optează pentru legume românești și pentru carne din pui crescuți la sol.

Fără doar și poate, supa de pui este preferata copiilor de pretutindeni. Fie că vorbim despre o supă cu tăiței sau despre o supă cu găluști, un astfel de preparat nu este niciodată refuzat. Supa este un adevărat balsam pentru trup și pentru suflet, este o mâncare delicioasă care amintește cu drag de anii copilăriei.

Cele mai citite articole