Necesitatea unei lămpi UV într-un cabinet medical

HomeSanatate

Necesitatea unei lămpi UV într-un cabinet medical

Popularitatea căpătată de celebrele lămpi UV în ultimul timp, mai ales în contextul pandemiei cu virusul Covid 19 a determinat un număr tot mai mare

Stresul – Cum poate disparea rapid din viata oricui
Importanta protectiei solare pentru pielea copiilor
Liposucţia gusei – o intervenţie chirurgicală solicitată de femei şi bărbaţi deopotrivă

Popularitatea căpătată de celebrele lămpi UV în ultimul timp, mai ales în contextul pandemiei cu virusul Covid 19 a determinat un număr tot mai mare de persoane fizice, dar şi de reprezentanţi ai unor cabinete medicale să investească în aceste dispozitive de curăţare şi igienizare.

Lămpile UV sunt recomandate atât în săli de clasă, în cabinete medicale particulare sau de stat, în clinici sau cabinete de înfrumuseţare, dar şi în birouri sau spaţii folosite de mai multe persoane, precum şi în locuinţele oamenilor.

Ce este o lampă UV şi cum îmbunătăţeşte calitatea aerului din interior?

Lămpile UV reprezintă un dispozitiv care creează în mod artificial lumina UV, astfel încât să poată fi folosită pentru sterilizare şi purificare. Lămpile UV sunt diferite de lămpile obişnuite, fiind create de regulă din cuarţ şi nu din sticlă, în interiorul cărora există un gaz inert amestecat cu mercur. Electricitatea reacţionează cu mercurul şi produce lumină UV foarte importantă pentru sterilizarea încăperilor.

Cu ajutorul unei asemenea lămpi, nu numai că aerul din încăperi este purificat, ci şi obiectele sunt dezinfectate. Lămpile bactericide sunt foarte importante în practică medicală, îndeosebi în cabinetele medicale de specialitate.

Avantajele folosirii lămpilor UV în cabinetele medicale

Cele mai importante beneficii oferite de lămpile UV sau bactericide în cabinetele medicale sau în locaţiile în care este necesară dezinfectarea şi sterilizarea zilnică sau de mai multe ori pe zi includ:

·  eliminarea necesităţii achiziţionării substanţelor antiseptice costisitoare;

·  eliminarea efortului depus de către personalul uman în procesul de dezinfecţie;

Cele mai citite articole

·  eliminarea bacteriilor cu un consum de energie foarte mic;

·  desfăşurarea procesului de dezinfecţie în lipsa personalului uman;

·  posibilitatea programării intervalului orar în care lampa acţionează asupra microaeroflorei în anumite încăperi sau în cabinet;

·  oferirea unei siguranţe în urma folosirii lămpii, siguranţă că nu există reziduuri, produşi secundari sau bacterii;

·  adaptabilitatea la programul de lucru al personalului medical.

Siguranţa personalului în timpul folosirii lămpii UV

Pentru că personalul care utilizează lampa UV sau care este responsabil cu activitatea de dezinfecţie într-o încăpere să fie în siguranţă, se recomandă ca în timpul perioadei de folosire, camera să fie goală, să nu existe personal uman. De asemenea, plantele trebuie acoperite pentru a nu fi afectate, la fel şi tablourile sau obiectele de artă.

Lămpile UV sunt dedicate dezinfecţiei aerului şi suprafeţelor din încăperi cu încărcătura microbiană mare, de aceea sunt cel mai des folosite în unităţi sanitare, laboratoare de microbiologie, laboratoare de analize medicale, precum şi în săli de operaţie, săli de aşteptare, industria farmaceutică, producţia de medicamente, iar lista poate continua. Este important ca personalul să fie protejat în acest sens eliminând posibilitatea afectării stării de sănătate pe termen lung.

Cele mai citite articole