Friteuza profesionala – avantaje si recomandari

HomeTehnologie

Friteuza profesionala – avantaje si recomandari

Lumea restaurantelor este una competitiva unde fiecare detaliu conteaza, mai ales atunci cand vine vorba de eficienta, calitate si rapiditate in buca

Descoperă Puterea Energiei Solare: Sisteme Fotovoltaice pentru Acasă
Inoxul în bucătărie: De ce sunt dulapurile frigorifice din inox preferate de chefi
4 lucruri pe care nu le știai despre Dynamics 365

Lumea restaurantelor este una competitiva unde fiecare detaliu conteaza, mai ales atunci cand vine vorba de eficienta, calitate si rapiditate in bucatarie. De aceea investitia intr-o friteuza profesionala este un lucru necesar. Acest echipament, aparent simplu, are un impact major asupra modului in care sunt pregatite si servite preparatele prajite.

Daca sunteti in cautarea unei friteuze de calitate care sa va ajute sa obtineti preparate delicioase, atunci ati ajuns in locul potrivit. In cele ce urmeaza v-om analiza avantajele acestui aparat si va vom prezenta cele mai bune friteuze disponibile pe piata atfel incat sa o puteti alege pe cea potrivita pentru dumneavoastra. 

  1. Viteza si eficienta

Un astfel de echipament este proiectat astfel incat sa poata face fata cu succes unui volum mare de comenzi. Datorita tehnologiilor incorporate si a tempereturilor ridicate pe care le poate atinge, friteuza distribuie uniform caldura iar timpul de gatire este unul redus. 

  1. Calitatea constanta a preparatelor

Unul dintre cele mai mari riscuri in bucatarie este inconsistenta gustului si a texturii. Cu un control precis al temperaturii veti putea pregati intotdeauna cartofi crocanti la exterior si moi in interior si legume sau pui pane cu o curusta aurie. 

  1. Economie de ulei, bani si timp

Friteuzele moderne sunt prevazute cu sisteme automate de filtrare a uleiului, care mentin uleiul curat pentru mai mult timp ceea ce se traduce si prin costuri reduse, deoarece uleiul nu mai trebuie inlocuit atat de des. In plus, majoritatea friteuzelor profesionale sunt eficiente din punct de veredere energetic astfel  veti avea facturi mai mici la gaz sau curent. 

  1. Functii de siguranta avansate

Deoarece siguranta este un element foarte important in bucataria profesionala, aceste friteuza sunt dotate cu sisteme de oprire automata in caz de supraincalzire sau termostate de protectie. 

  1. Versatilitate in meniu

Nu doar cartofii pajiti se pot pregati intr-o friteuza. Pe langa aceste delicii indragite de toata lumea puteti prepara o varietate de alimente de la pui crocant si peste pane, pana la deserturi ca gogosile sau churros.

Top 3 friteuze profesionale de la MixHoReCa.ro

  1. Friteuza Maxima capacitate 10 litri si robinet de scurgere

Aceasta friteuza profesionala este ideala pentru fast-food-urile si restaurantele care doresc sa pregateasca rapid si eficient diferite tipuri de alimente. Datorita elementului de incalzire performant, temperatura este mentinuta pe tot parcusrul utilizarii. Zona rece pastreaza uleiul curat impiedicand arderea resturilor, acesta ramanand proaspat o perioada mai lunga de timp. Temperatura poate fi setata cu ajutorul termostatului in intervalul 50°C si 200°C, astfel alimentele se vor gati perfect de fiecare data. Robinetul de scurgere contribuie la curatarea usoara a acesteia, lucru important in industria HoReCa. 

  1. Friteuza Maxima capacitate 30 litri – curent trifazat

Ideala pentru restaurantele care prepara cantitati mari de alimente prajite, putand praji pana la 4,8 kg de cartofi odata. Datorita temperaturii reglabile intre 50°C si 200°C si a indicatorului luminos, veti sti cand sa incepeti prajirea avand rezultate excelente de fiecare data. Aceasta friteuza are curent 380 V si o putere de 6 kW ceea ce inseamna ca face fata cu succes utilizarii intensive. 

  1. Friteuza Maxima pe gaz dubla cu capacitatea de 2 x 22 litri

Aceasta friteuza profesionala pe gaz face parte din seria 900, putand fi integrata intr-o linie de gatire. Avand o constructie robusta din otel inoxidabil si o greutate de 104 kg, poate fi integrata cu usurinta in orice bucatarie. Friteuza poate fi conectata atat la reteaua de alimentare cu gaz cat si la o sursa de GPL. Temperatura poate fi setata in intervalul 110⁰C si 190⁰C, astfel veti obtine preparate bine gatite de fiecare data.

Indiferent daca detineti un fast-food sau un restaurant o friteuza profesionala este un aliat de nadejde in bucatarie. Aceasta contribuie la mentinerea unui standar ridicat al calitatii si la eficientizarea operatiunilor din bucatarie. Asa ca, nu mai stati pe ganduri si intati pe MixHoRCa.ro sa alegeti friteuza pentru afacerea dumneavoastra!