Micropigmentarea sprancenelor este o tehnica de machiaj semipermanent. Profesionistul injecteaza, folosind un ac, in stratul superior al epidermei, p
Micropigmentarea sprancenelor este o tehnica de machiaj semipermanent. Profesionistul injecteaza, folosind un ac, in stratul superior al epidermei, pigmenti de colorare apropiati de culoarea naturala a parului.
Mai multe culori de pigmenti sunt in general folosite pentru a aduce umbra sprancenei. Acest lucru face posibila densificarea sprancenelor, completarea lor si crearea iluziei unei linii perfecte prin crearea de par acolo unde nu exista niciuna sau mai multe. Scopul acestei tehnici de micropigmentare sprancene: sa ai sprancene simetrice, zero defecte fara a fi nevoie sa te machiezi.
De ce sa apelezi la machiaj permanent?
Dimineata, nu ai neaparat dorinta sau timp sa te machiezi. Cu toate acestea, vrei sa fii machiata si visezi ca rujul, rimelul, fardul de obraz sa apara cu o bagheta magica pe fata.
A te machia dimineata poate fi o adevarata corvoada. Intre fond de ten, rimel, pudra, fard de obraz sau chiar creion de ochi, iti va lua mult timp! Iata asadar o solutie care are avantajele si dezavantajele ei: machiajul permanent.
Sunt patru puncte care pot fi modificate pe fata cu machiaj permanent: sprancenele, ochii, buzele si alunitele. Dar cum merge? Aceasta consta intr-o micro-pigmentare care va implanta usor pigmentul in stratul superficial al epidermei cu ajutorul unui dermograf. La urma urmei, nu este cu adevarat diferit de tatuaj, cu exceptia faptului ca o anumita abilitate este necesara oricui o va realiza. Se recomanda un machiaj natural si discret pentru ca va fi vizibil in fiecare zi.
Ce se intampla in timpul unei sedinte?
Cele mai citite articole
Inainte de a efectua micropigmentarea, profesionistul restructureaza sprancenele redesenand cu un creion linia cea mai potrivita fetei tale. Incearca sa-ti mareasca privirea. Odata ce acest pas a fost finalizat, clienta iti valideaza noua linie de sprancene. Profesionistul instruit trece apoi la micropigmentare: injecteaza micii pigmenti de culoare, punct cu punct cu un ac, urmand noua linie.
Sedinta dureaza aproximativ 30 de minute si nu este chiar dureroasa deoarece, spre deosebire de un tatuaj, acul nu intra adanc. Odata ce micropigmentarea este terminata, sprancenele par inchise la culoare dar se estompeaza dupa cateva zile. In functie de tipul de piele, 20 pana la 80% din culoare se poate evapora in 5 zile. De aici necesitatea unei sesiuni de retusuri 3 saptamani mai tarziu.
Intrebari pe care sa ti le pui inainte de a incepe
Alegerea de a incerca micropigmentarea, ca orice alta tehnica de machiaj semipermanent, nu se face usor.
– Este chiar pentru tine? Micropigmentarea sprancenelor este in principal pentru cei care nu au sprancene sau foarte putin. De asemenea, poate fi un compromis bun pentru cei care au sprancene groase, dar rare.
– Cat dureaza? Teoretic, mai putem vedea urme de micropigmentare doi ani mai tarziu, dar deja se estompeaza dupa 6 luni. Depinde si de modul in care au fost intretinute, o retusare in fiecare semestru este, de exemplu, binevenita pentru a face efectul sa dureze si mai mult.
– Poti continua sa iti smulgi sprancenele? Da. Dar aceasta sarcina o lasi in seama unei cosmeticiene care se va ocupa de epilarea sprancenelor cu penseta si nu cu ceara.