Cat de importanta este o autorizatie ISU pentru deschiderea unui magazin

HomeDiverse

Cat de importanta este o autorizatie ISU pentru deschiderea unui magazin

Pentru deschiderea oricarui magazin sau a unui punct de comercializare a produselor alimentare si non-alimentare, proprietarii spatiului pe care il d

Avantajele oferite de cosul de gunoi pentru bucatarie
GPL – Tot ce trebuie să știi despre acest gaz
Abonament TV – Prezentul și viitorul televiziunii moderne

Pentru deschiderea oricarui magazin sau a unui punct de comercializare a produselor alimentare si non-alimentare, proprietarii spatiului pe care il detin sau pe care il inchiriaza trebuie sa ia in calcul si obtinerea autorizatiei ISU. Autorizatia de securitate la incendiu este necesara atunci cand suprafata magazinului depaseste sau este egala cu 600 mp.

Toti antreprenorii la inceput de drum sau antreprenorii cu vechime in domeniul comertului care doresc deschiderea unui nou punct de lucru trebuie sa obtina o autorizatie ISU pentru a functiona in deplina legalitate si siguranta.

In ce conditii are nevoie magazinul de autorizatie ISU si cat este de importanta aceasta?

Orice antreprenor trebuie sa se puna in tema cu legislatia in vigoare inainte de a deschide magazinul propriu-zis. In cazul in care magazinul este amenajat intr-o cladire in care peste 60% din suprafata reprezinta spatii de locuit, atunci va fi necesara autorizatia de securitate la 200 metri patrati.

In alta ordine de idei, cei care doresc sa deschida un magazin care nu este inclus in cladire cu locuinte, trebuie sa tina cont ca aceasta constructie nu necesita autorizatia de la ISU daca suprafata este mai mica de 600 mp. Daca antreprenorii au disponibil subsolul unei cladiri sau il inchiriaza, iar acest subsol are o suprafata egala sau mai mare de 100 mp, atunci este necesara aceasta autorizatie.

Cele mai citite articole

Pentru antreprenorii care s-au gandit sa amplaseze magazinul la demisolul unei cladiri, atunci trebuie sa obtina autorizatia de securitate la incendiu daca suprafata este mai mare sau egala cu 100 mp. Pentru situatiile in care magazinul cu produse alimentare sau nealimentare este situat in podul unei cladiri, iar acesta are o suprafata mai mare sau egala cu 100 mp, este necesara de asemenea obtinerea acestei autorizatii.

Pe de alta parte, magazinele care sunt incadrate intr-o cladire de locuit nu au nevoie de autorizatie in cazul in care suprafata lor nu depaseste 200 mp – unde suprafata este cea maxima pentru desfasurarea activitatii, adica suma tuturor nivelurilor care au aceasta functie.

De unde pot obtine antreprenorii mai multe informatii despre necesitatea obtinerii unei autorizatii ISU?

Daca nu sunt pe deplin lamuriti asupra faptului ca au sau nu au nevoie de o asemenea autorizatie, antreprenorii pot solicita informatii avizate de la un notar, la un avocat, sau pur si simplu pot cauta ei insisi in legislatie, mai exact in Hotararea de Guvern nr. 571/2017, acesta fiind actul normativ in care se stabilesc categoriile de cladiri ce necesita autorizatie de securitate la incendiu.

Autorizatia de securitate la incendiu se va emite exclusiv de catre Inspectoratele Judetele pentru Situatii de Urgenta, care ofera structuri de autorizare si de avizare ce emit autorizatii de securitate la incendiu, sau autorizatii ISU, atat de necesare pentru functionarea in conditii de deplina legalitate si siguranta a magazinelor. Conform legii 307/ 2006, autorizatia ISU este emisa numai daca se indeplinesc conditiile tehnie de siguranta in ceea ce priveste cerinta fundamentala- securitatea la incendiu.

Nu in ultimul rand, autorizatia de la ISU se poate obtine extrem de simplu, in conditiile in care se apeleaza la o firma cu un astfel de obiect de activitate.

Cele mai citite articole