De ce este importanta hidroizolarea unui acoperis de tip terasa?

HomeDiverse

De ce este importanta hidroizolarea unui acoperis de tip terasa?

Arhitecturile pe care oamenii le pot alege pentru casele lor sunt numeroase, dar unul dintre cele mai apreciate si populare este arhitectura moderna,

Anvelope de iarnă vs anvelope de vară
Dispunerea icoanelor în casa credinciosului
Când trei nu sunt prea mulți

De ce este importanta hidroizolarea unui acoperis de tip terasa?

Arhitecturile pe care oamenii le pot alege pentru casele lor sunt numeroase, dar unul dintre cele mai apreciate si populare este arhitectura moderna, de case cu acoperis plat, de tip terasa. Acest tip de acoperis poate fi folosit fie ca terasa utila, fie ca terasa necirculabila sau chiar peste aceasta se poate crea un acoperis verde, din plante. 

In functie de rolul ulterior pe care il va mai avea acoperisul se alege si tipul de hidroizolatie potrivit. Aceasta reprezinta sistemul prin care se asigura protectia impotriva infiltratiilor de apa si aparitia umezelii la nivelul structurii caldirii, mai ales ca apa erodeaza si, in timp, poate afecta chiar structura de rezistenta a acesteia. 

Ce este acoperisul de tip terasa si cum poate fi hidroizolat? 

Acoperisul de tip terasa este acel acoperis plat, cu un grad de inclinatie de cel mutl 5 grade. De aceea, hidroizolarea unui astfel de acoperis este o operatiune relativ complexa si anevoioasa. Acesta poate fi periculos din cauza dificultatilor de acces la acoperis, necesitand totodata si achizitionarea de materiale specifice si utilizarea de instrumente adecvate.

Cele mai citite articole

Drept urmare, se recomanda apelarea la serviciile profesionale ale unei firme specializate in realizarea de hidroizolatii, cum este si Hidroizolatii Conduraru. Acestea vor sti care sunt cele mai potrivite si eficiente sisteme de protectie impotriva infiltratiilor de apa, in functie de tipul, materialul si rolul acoperisului terasa. 

De ce este esentiala hidroizolatia acoperisului terasa?

Din cauza formei pe care o are, acoperisul de tip terasa nu favorizeaza scurgerea apei, ca in cazul altor tipuri de acoperis, ci dimpotriva, stagnarea apei pe acoperis deoarece are o panta de inclinare foarte mica. 

De asemenea, stagnarea apei pe acoperis poate fi cauzata si de o hidroizolatie executata incorect sau deloc, ceea ce sustine importanta apelarii la serviciile unor profesionisti. Cu cat apa stagneaza mai mult timp, cu atat este mai probabil sa provoace infiltratii de apa, iar dupa o perioada, aceasta sa se scurga pur si simplu in interior.

Prin urmare, este esential ca un acoperis plat sa fie complet etans, adica sa nu lase apa sa se infiltreze, deoarece in caz contrar ar putea avea consecinte grave, producand pagube reale.

Cele mai citite articole