Cum poti alege corect culoarea pentru gresia ta?

HomeStiri

Cum poti alege corect culoarea pentru gresia ta?

Alegerea culorii potrivite pentru gresie pentru o casa poate fi destul de intimidanta. Gresia vine intr-o gama nesfarsita de nuante, texturi si stilu

Tipuri de Fundații în Care se Folosesc Piloți Forați
18 Utilaje Agricole Folosite la Câmpie
3 invenții utile pe care să le folosești în complexul rezidențial pe care urmează să îl construiești

Alegerea culorii potrivite pentru gresie pentru o casa poate fi destul de intimidanta. Gresia vine intr-o gama nesfarsita de nuante, texturi si stiluri si exista de asemenea mai multe branduri recomandate de specialistii in design interior. Spre exemplu, multi designeri si proiectanti recomanda gresie Spania datorita calitatii sale foarte bune, dar si datorita gamei variate de culori. 

Exista multi factori care trebuie sa fie luati in considerare atunci cand este aleasa o culoare de gresie.

Dimensiunea camerelor este importanta

Unul dintre cei mai importanti factori de care trebuie sa se tina cont atunci cand sunt alese culorile pentru pardoseala este dimensiunea camerei sau camerelor in care trebuie sa fie puse. Culoarea gresiei va juca un rol major in determinarea sentimentului pe care il genereaza in spatiu.

Daca sunt placate camere mari si largi, atunci ar trebui sa fie luata in considerare o gresie calda sau inchisa pentru podea. Culorile precum nucul, carbunele sau alte tonuri inchise si calde vor conferi o senzatie confortabila spatiului si vor face camerele sa para mai mici.

Pe de alta parte, daca este vorba despre camere mai mici, atunci se poate lua in considerare alegerea unor placi de gresie mai deschise sau de culoare naturala. Stejarul deschis, bejul si albul sunt alegeri clasice care vor adauga putina luminozitate. Nuantele mai deschise pot face incaperile sa para mai mari decat sunt in realitate.

Potrivirea culorilor conteaza

Cele mai citite articole

In timp ce multi oameni se limiteaza la o singura culoare de gresie, se poate lua in calcul potrivirea culorilor. Alegerea unei scheme de culori usor contrastante poate ajuta la mascarea murdariei de pe podele. Pentru zonele cu trafic pietonal intens, se poate lua in considerare combinarea nuantelor de maro, gri si bej.

Pentru a potrivi culoarea gresiei cu culoarea peretilor si a decorului existent, este important sa se ia in considerare rezultatul dorit. In cazul in care se doreste crearea unui spatiu vibrant si plin de viata, cu multa energie, se recomanda selectarea unei culori de faianta opusa decorului existent. Pentru a mentine lucrurile in ordine se recomanda alegerea unor placi de gresie intr-o nuanta care este adiacenta culorii peretilor.

Locul in care va fi montata gresia este important

Placile de gresie sunt concepute pentru a fi utilizate in multe aplicatii diferite. Desi acest lucru nu afecteaza alegerile de culoare, exista cateva consideratii de luat in calcul.

Bucatariile reprezinta inima oricarei locuinte si este recomandat ca pentru gresia bucatariei sa fie folosite tonuri reci. Culorile precum bej, crem, alb si nuante deschise de gri si albastru sunt alegeri excelente.

Pentru bai, ar trebui selectate variante cromatice cat mai usor de curatat. Pentru aceasta, se recomanda placi de gresie de culoare neutra in nuante deschise. Este o idee buna fie folosita gresie de aceeasi culoare pentru a face baia sa para mai mare.

Pentru camerele de zi si dormitoare, se poate alege o gresie de orice culoare, in functie de tema dorita, aspectul de lemn fiind una dintre cele mai populare alegeri.

Cele mai citite articole